Sada je stvarno G.O.A.T: Đoković ispisao istoriju osvajanjem Rolan Garosa

Novak Đoković je savladao Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa sa 3:0 u setovima te je time ispisao istoriju tenisa i postao igrač sa najviše osvojenih grend slemova u muškoj kategoriji.

Kasper Rud je u prvom setu itekako napatio Novak Đokovića jer je Norvežanin poveo sa 3:0 u gemovima na samom startu, ali je srpski teniser uspio da se vrati u život.

Na kraju prvi set je trajao sat vremena i 23 minute, a iz istoga je kao pobjednik izašao Đoković koji je bio smireniji te staloženiji od dosta mlađeg Ruda u taj-brejku.

Đoković je sa euforijom osvojenog prvog seta ušao tako i u drugi te je poput Ruda u prethodnom ostvario brejk i vođstvo od 3:0 te je na kraju slavio sa 6:3.

U trećem setu se Rud dosta bolje borio te je pružio žustriji otpor, ali je isti Đoković slomio pri rezultatu od 5:5 kada je napravio brejk nakon čega je na svoj servis završio priču o ovogodišnjem šampionu Rolan Garosa.

Šta više konačnom pobjedom od 3:0 (7:6, 6:3, 7:5) Đoković je ispisao istoriju te je osvojio svoj 23. grend slem čime je prestigao Rafaeal Nadala i postao najbolji po ovom segmentu u istoriji bijelog sporta.

Postavi odgovor