Gettyimages

Hasan Salihamidžić nije optimista kada je u pitanju novi ugovor i ostanak defanzivca Davida Alabe na “Alijanc Areni”. 

Austrijanac je u prethodnim danima odbio drugu ponudu za produženje ugovora sa minhenskim klubom, a popularni “Braco” dao je komentar za njemačke medije po pitanju tog slučaja.

“Ne znam kako bismo ponovo mogli da nađemo zajednički jezik. Napravili smo ponudu koja je bila odbijena i sada moramo da uzmemo u obzir to da će David da nas napusti. On je slobodan agent narednog ljeta. Kada jedan takav igrač bez obeštećenja napusti klub, to je katastrofa ogromnih razmjera” – rekao je Salihamidžić i dodao:

Pregovarali smo, dali smo mu ponudu i odbio ju je. Prije deset dana smo ponovo razgovarali i ponudili finansijski bolju ponudu nego prethodnu i tom prilikom smo odredili krajnji rok do kojeg treba da se izjasni. Taj rok je istekao, pa smo informisali Davida i njegovog menadžera da ćemo povući ponudu ukoliko ne odgovore. To se na kraju i dogodilo. Veoma cijenimo Davida Alabu, ali mi se moramo profesionalno nositi sa ovakvom vrstom situacije”.

Sportski direktor Bajerna lično je kontaktirao Alabu kako bi shvatio koji su razlozi ovakvog pristupa i stava mladog Austrijanca, ali po njegovim riječima nije mnogo saznao, pa se odlazak defanzivca nameće kao jedino logično riješenje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime