foto: Dino Matanović

Napadač Orašja Salko Nargalić za naš portal rezimirao je sopstveni učinak i igre “Labudova” u prvom dijelu sezone Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Orašje je nakon 15 odigranih utakmica sedmoplasirani tim Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sa 23 osvojena boda.

Trudili smo se i ostvarili neočekivan rezultat nakon ovih 15 kola. Zadovoljni smo i klub, a i ja u cjelini kada rezimiramo stvari. Ekipa je bila u par navrata oslabljena, što neigranjem nekih igrača zbog virusa korona,što sa povredama i kartonima. U globalu igrali smo i trudili se maksimalno, a klub je na zavidnom nivou uz zalaganje svih nas. Zadovoljni su i šef stručnog štaba i uprava” – rekao je Salko Nargalić.

Fudbaler Orašja Salko Nargalić najbolji je strijelac ispod 21-e godinePrvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine sa šest postignutih golova. Po pet su do sada postigli Ševkija Resić iz Sim-baua i Eldin Mehmedović iz Gradine.

Nisam došao iz ‘Želje’ na pozajmicu, nego sam igrač Tuzla sitija i oni su me oni poslali na posudbu u Orašje. Vidim se u drugom dijelu sezone među  tri najbolja strijelca Premijer lige. Dobro se osjećam, spreman sam i trudiću se da se podignem na još viši nivo. Rad, red, disciplina i rezultati neće izostati” – istakao je mladi napadač.

Nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine prvo mjesto zauzima GOŠK sa jednakim brojem bodova kao i Igman, ali sa boljom gol razlikom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime