foto: www.fkz.ba

Fudbaler Željezničara Samir Bekrić prvi je dobitnik nagrade “Admir Džubur” za uposlenika godine, a izabrao ga je žiri sastavljen od članova uprave kluba sa “Grbavice“.

Nagradu i priznanje Samiru Bekriću uručio je sin nedavno preminulog predsjednika Željezničara po kojem nagrada nosi ime, Damir Džubur uz riječi:

Uz svog oca sam zavolio Željezničar od malih nogu, on me naučio sve ono što danas znam o njemu. Ovim putem se zahvaljujem klubu i svim ljudima koji su vrijedno radili uz mog oca i koju su na kraju inicirali dodjelu ove nagrade. Svima želim srećan rad u nastavku, da nastavimo stope i mog oca i ostalih radnih kolega. Moja porodica i ja ćemo uvijek biti uz Željezničar i nastavićemo tradiciju, nastavićemo ono što je moj otac radio i za šta se zalagao. Učinili ste mi veliko zadovoljstvo, ponosan sam na oca i siguran sam da i on negdje ovo gleda i da je ponosan na sve nas što smo ga se na ovaj način sjetili i odali mu počast” – rekao je Damir Džubur.

Iako već u poznim igračkim godinama, Bekrić je i u ovoj polusezoni bio jedan od nosilaca igre “Plavih“, a nerijetko je svojim golovima pokretao ekipu kada niko drugo to nije mogao.

Prije svega želio bih da se zahvalim žiriju, pripala mi je velika čast što sam dobio ovu nagradu u sjećanje na našeg predsjednika koji je puno dao za nas i naš klub. Mi ćemo biti na usluzi njegovoj porodici i trudićemo da ispunimo njegove želje, da budemo što bolji i da što prije vratimo trofej na ‘Grbavicu'” – kazao je Bekrić na ceremoniji dodjele nagrade.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime