Saopštenje Modriče: "Vrijeme je da kažemo dosta! Svako ko je bio na utakmici zna šta se dešavalo"

Fudbalski klub Alfa Modriča oglasila se saopštenjem nakon incidenta poslije utakmice protiv Laktaša.

Laktaši su slavili u Modriči sa 3:2, a nakon utakmice došlo je do sukoba na tribinama između igrača domaćeg tima i gostujućih navijača.

“Naš kolektiv nema naviku da se oglašava nakon odigranih utakmica, ali zbog neistinitih navoda pojedinih medija od kojih ćemo tražiti javno izvinjenje, primorani smo da se obratimo javnosti. Naime u 39.minuti nakon što je naš Mahir Omerhodžić bio izvan terena, protivnički igrač ga udara i dolazi do naguravanja svih igrača na terenu. Nakon smirivanja strasti, isključeni su iz igre naš kapiten Stefan Pljevaljčić koji nije nikoga udario ni gurno kako to glavni sudija navodi u svom izvještaju (snimak ćemo takođe objaviti). Zatim je isključen Marko Đurić koji je učestvovao u naguravanju (opravdano isključen). Na kraju isključuje našeg predstavnika kluba koji je došao da smiruje strasti, a njega protivnički igrač gura (snimak situacije ćemo objaviti). Navijači i ljudi iz Laktaša su došli na stadion ,,Dr Milan Jelić” i navijali za svoj klub fer i sportski do izlaska sa terena naših igrača.

Toliko smo pitoma sredina da niko nikome nije uputio nikakvu ružnu riječ. Zatim par navijača iz Laktaša upućuje razne psovke našim isključenim igračim i onda dolazi do verbalnog sukoba (fizičkog nije bilo kako to neki mediji prenose). Ne znamo kome je bitno da baci ljagu i lažno prenese viijest da se to dešavalo nakon što su Laktaši pobjedili i da naši navijači budu ocrnjeni? Od svih medija ćemo tražiti javno izvinjenje i demant svih vijesti koje su lažno prenijeli, a ukoliko to ne uradi dobiće poziv da sve to dokažu na sudu. Naš kolektiv konstantno ima pritiske i prozivke, ali vrijeme je da kažemo dosta! Svako ko je bio na jučerašnjoj utakmici zna šta se dešavalo. Našim sportskim prijateljima iz Laktaša čestitamo na pobjedi i želimo im sreću u nastavku. U narednom periodu ćemo objaviti sve sprone situacije sa utakmice i tražiti od sudijske komisije FSRS da oštro kazni onog ko je slučajno ili namjerno griješio” – stoji u saopštenju.

Postavi odgovor