Foto: FK Sarajevo/Facebook

Juče je fudbalski klub Sarajevo napunio 75 godina svoga postojanja, a taj događaj je danas upriličen i svečanom ceremonijom u Vijećnici na kojoj je pored predstavnika kluba, ostalih ličnosti iz sporta, simpatizera prisustvovala i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Sve prisutne na otvaranju same ceremonije je prvo pozdravila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. Ona je u govoru rekla kako je na svima čast što se u Gradskoj vijećnici obilježava 75 godina postojanja kluba, ali i da je ekipa odlično promovisala sam grad sa odličnim nastupima u evropskim takmičenjima tokom svoje egzistencije.

“Čast nam je i zadovoljstvo da smo u prostorijama kultne Vijećnice zajedno obilježili ovaj veliki jubilej fudbalskog kluba Sarajeva. Sarajevo je grad prepoznatljiv u cijelom svijetu, a ekipa je u više navrata promovisala naš grad uspješnim nastupima u evropskim takmičenjima tokom prethodnih 75 godina”kazala je gradonačelnica.

Sarajevo, Sarajevo putem svečane ceremonije obilježilo 75 godina postojanja
Foto: FK Sarajevo/Facebook

Svim prisutnima se obratio i predsjednik Upravnog odbora Sarajeva Ismir Mirvić koji se zahvalio svim navijačima na njihovoj podršci.

“Želio bih i da se navijačima zahvalim na podršci. Svi smo mi navijači, ali naši navijači su zaista posebni. Šta vam mogu reći, osim da vas neću iznevjeriti” – rekao je Mirvić.

Sarajevo nakon proslave ovog jubijela očekuje meč Kupa Bosne i Hercegovine u srijedu gdje će dočekati Ljubić iz Prnjavora, a za vikend na rasporedu imaju duel 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv prijedorskog Rudara. Ta utakmica je zakazan za 30. oktobar sa početkom u 17h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime