Foto: Peđa Milosavljević/Starsport Photo

Zoran Savić je danas zvanično predstavljen kao novi sportski direktor Partizana.

Na pres konferenciji je govorio o mnogim temama, koje su uglavnom vezane za ambicije kluba u budućnosti, a o novom treneru je rekao sljedeće:

“Najbitniji čovjek u klubu je trener, to je moje lično mišljenje. Ja sam bio spreman da dam 15, 20% budžeta za trenera. Dobar trener će uvijek i od prosječne ekipe da napravi dobar tim, kao što će i loš trener od vrhunske ekipe napraviti loš tim. Tu moramo da donesemo dobru odluku. Niko ne može da bude iznad igrača, posebno uprava. Ljudi koji ne znaju toliko košarku, znaju ko su predsjednici kluba, a ne znaju ko su igrači. To moramo da promijenimo. Publika dolazi zbog igrača, a ne zbog mene, sportskog direktora. Nije ova ekipa toliko loša, ali je samopouzdanje izgubljeno i tako je kako je. Moramo da okrenemo ovu situaciju. Nema više šta je bilo prošle i ove godine. Ne znamo ni da li bi Partizan osvojio, plej-of je nešto drugo. Znate šta je sport”.

Savić, Savić na promociji: “Treba ti karakter i banku da opljačkaš, glavni krivac trenutno ne postoji”
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport Photo

Navijači i košarkaška javnost od “Parnog valjka” uvijek očekuju borbu za titule, što ove sezone po dosad prikazanim partijama nije realno, a Savić je ciljeve ekipe u budućnosti opisao ovako:

“Ja ne mogu da dam nikakve garancije. Ne mogu da kažem da ćemo igrati Evroligu. Radićemo najbolje i daćemo sve od sebe, to mogu da obećam. Mene teren najviše interesuje. Sve van njega me ne zanima. Moramo da napravimo mlade igrače. Djeca nam odlaze, a to je povezano iz nekoliko raznih razloga. Mi moramo da se postavimo na način da ako taj igrač hoće da napravi karijeru u Srbiji, da mu mi to pružimo. Pravi primjer vam je Bogdan Bogdanović, teren ne laže, moramo da napravimo hibridni model, da ovdje dolaze i mladi i iskusni igrači. Svi bi voljeli da se Partizan vrati gdje zaslužuje. Po imenu zaslužuje da se vrati tamo gdje je bio kada su tu bili Duško Vujošević i Saša Danilović.

U ovom momentu nema šta puno da se napravi. Moramo da pokušamo da dobijemo neku utakmicu. Najgora stvar u sportu je kad igrač izgubi samopouzdanje. Treba ti karakter i banku da opljačkaš, što kaže jedan moj prijatelj. Sve u životu je karakter, pa i sport. Do lopte ne dolazi samo onaj ko je najbrži i skok ne hvata najviši. Tu je i karakter, tu je i želja, to je polovina igrača. Trener mora da usadi taj pobjednički mentalitet. To se stvara na utakmicama, a ne na treninzima. Glavni krivac trenutno ne postoji. Sezonu moramo da završimo na najbolji mogući način, ovo je jedna od onih loših sezona”.

Kompletnu pres konferenciju možete pogledati u nastavku.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime