Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

Šejn Getling je novi košarkaš Gostivara, saznaje MeridianSportBH.

Šejn Getling, diplomac Kolorada koji je dosadašnji dio sezone proveo u Promu, novi je član Gostivara, ekipe iz Sjeverne Makedonije.

Mladi bek iz Njujorka se istakao kao nosilac igre sastava iz Donjeg Vakufa, a bio je i jedan od najboljih i najatraktivnijih košarkaša u kompletnoj Ligi BiH.

Promo je i ove sezone pod dirigentskom palicom Bobana Ninića prikazivao odlične partije u domaćem šampionatu, a cilj u vidu opstanka u društvu najboljih je ostvaren bez problema, tako da uprava nije pravila problem oko promjene sredine 24-godišnjeg Amerikanca.

Getling, Saznajemo: Šejn Getling se rastao sa Promom i pronašao novi klub
Foto: KK Promo Donji Vakuf

Getling je pri oproštaju od “Momaka sa Vrbasa” izjavio sljedeće:

“U Promu sam primljen fantastično, pošteno smo se ophodili prema svemu i trenirali, a rezultati su nas ispratili. Dugujem zahvalnost svojim saigračima koji su bili važan faktor za našu prepoznatljivu igru, timu su dali određen kvalitet i rezultat, a mene su učinili boljim na terenu i van njega.

Posebnu zahvalnost dugujem treneru Bobanu Niniću. On je mlad trener koji voli i poznaje svoj posao, pomogao mi je da se lakše adaptiram na evropski sistem igre. Bio sam iznenađen kada sam vidio koliko prati NCAA i koje kontakte ima sa univerzitetima. Promu želim sve najbolje u dolazećim sezonama”.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

ZA NOVE POBJEDE: Meridian ponosni sponzor KK Promo

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime