Sferopulos pred derbi: "Ovo su utakmice koje svako voli da igra"

Novi trener Crvene zvezde Meridianbet, Janis Sferopulos, najavio je prvi ovosezonski derbi protiv Partizana u Evroligi.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u četvrtak gostuju Partizanu u okviru petog kola Evrolige, a Janis Sferopulos je istakao koliko je ovo važna utakmica.

“Prije svega, moram da kažem da je ovo veoma bitna utakmica za oba tima. Naši igrači znaju koliko je ovo važno za naš klub i organizaciju. Daćemo maksimum na terenu. Poštujemo Partizan, ali mi smo Zvezda i borićemo se jako” – rekao je Sferopulos, pa kazao kako zbog povrede neće moći računati na Nedovića i Lazića:

“Obojica neće da igraju i za sada ne znamo tačno kada će da se vrate. Pratiće se situacija dan za danom i doktori će da kažu kada budu spremni”.

Dotakao se i navijača.

“Znam da su obe navijačke grupe fanatici i da žive za košarku. Imao sam iskustva da igram takve utakmice u drugim državama. Ovo su utakmice koje svako voli da igra, pošto su interesantne.

Košarka je ista, sve se radi o intezitetu, brzini, brzim odlukama, agresivnosti i čvrstoći, ništa se nije promijenilo. Za mene je bilo dobro što sam bio van posla. Radio sam na inovaciji i na sebi. Pokušaću to da polako impletiram u tim. Stigao sam prije par dana, radimo na prioritetima prvo i onda ćemo polako ubaciti moju filozofiju” – kazao je Sferopulos, koji je upitan i o statusu Nemanje Bjelice:

“Pričaću sa njim, ali prioritet je da se fokusiram na derbi. Ali, poslije toga ću pričati sa njim” – rekao je on.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde Meridianbet je na programu u četvrtak od 18.30 časova.

Postavi odgovor