foto: printscreen

Dinamo iz Bukurešta po peti će put u svojoj istoriji koristiti usluge, sad već 69-godišnjeg Georgea Multeskua, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba. 

Prošlo je više od 30 godina otkad je George Multesku po prvi put sjeo na klupu Dinama iz Bukurešta, bilo je to 1990. godine i tada se u klubu zadržao 365 dana. Na drugi susret čekalo se sve do 2008. godine, kada je rumunski trener na klupi svog kluba proveo tačno 30 dana. Pet godina poslije uslijedio je novi mandat, koji je tada trajao nešto manje od tri mjeseca, da bi njegov posljednji dolazak u klub uslijedio 14. jula 2020. godine. Međutim Multesku je već 26. avgusta iste godine promijenio poziciju unutar kluba i postao tehnički direktor, a od danas je opet, po peti put u svom životu, postao trener svog omiljenog kluba.

Multesku je rođen 1951. godine, te će u novembru ove godine napuniti čak 70 godina. Obzirom na to da njegov dosadašnji prosjek zadržavanja u bilo kojem klubu koji je trenirao iznosi nešto malo iznad pola godine, za očekivati je da i ovaj peti mandat u Dinamu neće biti dugog vijeka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime