Starčević: "Pokazali smo da možemo, ali nismo zadovoljni s osvojenim bodovima"

Slobodan Starčević najavio je duel mladih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Italije. 

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Slobodan Starčević u razgovoru za “Fenu” najavio je duel svog tima s Italijom. 

“Ne možemo da budemo zadovoljni sa osvojena dva boda iz utakmica sa Crnom Gorom (2:2), Irskom (0:2) i Švedskom (1:1). Mislim da smo zaslužili više kroz igre koje smo pružali. Ja, od ove tri utakmice, nisam zadovoljan kako smo se ponašali, prije svega taktički na ‘mirnim, odnosno standard situacijama’ protiv Iraca. Možda bi u toj utakmici bili prezadovoljni sa bodom, jer se tako odvijalo” – rekao je Starčević, pa dodao: 

“Pokazali smo da možemo ne samo da trpimo, nego i da kroz posjed lopte ugrozimo protivnika, kako smo i radili. Na toj atmosferi i na rezultatu iz te utakmice, gajili smo i pripremu za utakmicu sa Italijom. U susret nam dolazi veoma kvalitetna ekipa, sastavljena od igrača koji su akteri Serije A i Serije B, koji su, sigurno, velika budućnost italijanskog fudbala. Predvođeni su kapitenom Tonalijem koji je, već, svoj kvalitet pokazao u jednom veoma kvalitetnom Milanu”. 

Slobodan Starcevic
Foto: nfsbih.ba

“Znamo da imamo svoj kvalitet i mi ćemo taj kvalitet pokušati da stavimo u prvi plan. A to je, prije svega, jedna kompaktnost i agresivnost kada nemamo loptu, odnosno jednostavnost kada je osvojimo. Jer, tom, velikom talentu Italije možemo samo i odgovoriti kao tim. Ako bismo se mi, sada, vagali pojedinačno, individualno- to bi sve išlo na njihovu stranu. Međutim, smatram da je naš tim malo duže zajedno i da smo imali više zajedničkih utakmica. Ono što smo radili u martu, junu i, sada, u septembru, sigurno je dovelo do toga da smo timski sigurno bolji nego što smo bili ranije” – zaključio je Starčević. 

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Italije odigraće se sutra od 18h na “Bilinom polju”

Postavi odgovor