Foto: sloboda.ba

Rukovodstvo tuzlanske Slobode saopštilo je da neće otići u Sarajevo na odigravanje finalnog meča Kupa Bosne i Hercegovine sistema A, protiv domaće Bosne zbog nametnutog datuma odigravanja. 

Meč je trebao da se odigra danas, ali je tim iz Tuzle saopštio da se ranije nisu mogli dogovoriti sa rivalom oko tačnog datuma utakmice, te su odlučili da neće putovati u Sarajevo. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

Neugodno smo iznenađeni zakazivanjem utakmice finala KUP-a sistema “A” za srijedu, 03.02.2021. godine.

Naime, prilikom žrijebanja učesnika KUP-a Mirza Delibašić, održanog u Zenici, 28.12.2020.godine, uz prisustvo predstavnika klubova Bosne, Čelika, Slobode i komesara takmičenja, dogovoreno je da će se klubovi međusobno dogovarati oko termina odigravanja utakmica.

Slijedom daljnih događaja, sve zakazane i odigrane utakmice su vjerovatno ispoštovale ovaj princip. Kada se saznalo da su Bosna i Sloboda finalisti KUP-a sistema “A”, iznašeg Kluba je predloženo da se prvenstvena utakmica koja se igra 30.01.2021.godine verifikuje i kao utakmica finala KUP-a.

Već na prvu, iz KK Bosna su odbili ovaj prijedlog, smatrajući da treba da se igraju dvije utakmice, što OKK Sloboda nije osporila, ali smo rekli da ćemo se o terminu odigravanja utakmice dogovoriti. Odmah poslije telefonskog razgovora između predsjednika KK Bosne i OKK Slobode, dobili smo mail u kojem je utakmica zakazana za 03.02.2021.god., uz obrazloženje da nema slobodnih termina u dvorani u nekom drugom terminu.

Istog trena je obavljen telefonski razgovor između predsjednika OKK Sloboda i KK Bosna, kao i komesara takmičenja, gdje je rečeno da nama termin igranja utakmice ne odgovara, te da se pokušamo zajedno dogovoriti oko termina.

Poslije prvenstvene utakmice u Sarajevu, očekivali smo da će se razgovarati oko novog termina igranja. Međutim, dobili smo nominaciju za srijedu, uz obrazloženje da je to jedini slobodan termin, da nema ko suditi poslije ovog termina, kao i da je raspisivanje javnog poziva za organizaciju finalnog turnira uslov za odigravanje utakmice.

Mi, kao klub sa dugogodišnjom tradicijom igranja košarke, cijeneći napore da se KK Bosna vrati na stare staze slave, učinili smo sve što je bilo moguće, pa i više od toga, da pružimo KK Bosni kroz institucije KS BiH punu podršku, i da pokažemo koliko nam je stalo. Međutim, nerazumjevanje ostavlja sumnju u opravdanost naših postupaka. Ipak, u cilju što trezvenijeg rješenja ovog problema, kao što smo to u telefonskim razgovorima, tako i putem maila, predlažemo da se finalna utakmica odigra 9. ili 10.02.2021., u terminu koji odgovara KK Bosna.

Ne želeći ulaziti u razloge neprihvatanja ovih termina, obavještavamo Vas da OKK Sloboda na zakazani termin neće doći, jer smatramo da je zakazan mimo dogovora postignutog u Zenici na žrijebanju klubova za KUP Mirza Delibašić.

OKK Sloboda Tuzla

Ostaje da se vidi kakav će epilog trenutne situacije biti i da li će se finale uopšte odigrati.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime