foto; fksloboda.ba

Sloboda Tuzla produžila je ugovor danas sa mladim talentovanim štoperom Keninom Devedžićem na još tri godine.

Mladi štoper priliku da igra dobio je u drugom dijelu polusezone, i prema mišljenju Gradimira Crnogorca i saradnike, opravdao je očekivanja.

Mi smo se još na početku opredijelili za put razvoja mladih fudbalera. Kenin je naš dugogodišnji član, prošao je sve naše selekcije i strpljivo je čekao šansu u prvom timu. Odigrao je dobro s obzirom na pritisak i važnost utakmice u datom momentu i pokazao je da se na njega može ozbiljno računati ako nastavi pravilno raditi, slušati upute i nastavi se profesionalno ponašati. Greške koje je napravio u dvije utakmice se dešavaju i mnogo iskusnijim fudbalerima. On tek treba da stekne rutinu u igri. Svi mi u klubu vjerujemo u njega, želimo da napreduje i stabilizuje se iz utakmice u utakmicu, a sada kao nagradu je dobio novi ugovor u trajanju od tri godine” – rekao je sportski direktor Slobode Anes Mašić.

Sloboda se na vrijeme osigurala novim ugovorom za Devedžića, a ni on nije krio zadovoljstvo zbog potpisa.

“Relativno mlad sam priključen prvom timu što mi je svakako bila satisfakcija i dodatni motiv da nastavim kvalitetno raditi. Tokom prethodnog perioda sam bio strpljiv i čekao svoju priliku za igru. Konačno sam je dobio i srećan sam zbog toga. Raduje me što je moj klub stavio akcenat na razvoj mladih fudbalera. Uz iskusne fudbalere poput Husejinovića i Jusića, timskog duha koji nas krasi ove sezone, veliku podršku stručnog štaba i Uprave, vjerujem da će se mnogo fudbalera isprofilisati i izgraditi zavidnu karijeru u nekoj od jačih liga” – rekao je za zvanični sajt kluba Kenin Devedžić.

Devedžić je samo jedan od brojnih mladih fudbalera Slobode koji će produžiti ugovore ove sezone, a iz kluba su sigurni da se njihova budućnost nalazi u sopstvenim redovima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime