Starčević
Foto: Zlatko Hasanagić

Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Slobodan Starčević poslije poraza od Irske 2:0 u Zenici bio je zadovoljan kako su njegovi izabranici odgovorili njegovim zadacima.

“Možda sam ja malo subjektivan, ali mislim da smo odigrali jednu veoma konkurentnu utakmicu protiv kvalitetne ekipe. Neiskusno smo primili dva gola. Jedan iz penala koji smo napravili u zoni u kojoj to nismo trebali. Mene najviše brine igra u protivničkoj trećini gdje nismo bili hrabri, da protiv veoma slabih odbrambenih fudbalera Irske mi nijednom ozbiljno nismo šutnuli na gol. Moramo poraditi na tom ako želimo da pobijedimo ne Irce, nego Šveđane. U svakom slučaju me raduje odnos igrača prema dresu reprezentacije, jer mislim da smo na jedan veoma dobar način prezentovali Bosnu i Hercegovinu. Ovog puta rezultat nas nije nagradio, ali sam siguran da će nas u budućnosti rezultat nagraditi”istakao je Starčević poslije utakmice pa se osvrnuo na narednog protivnika ekipu Švedske:

“U svakoj utakmici ulazimo na pobjedu. Već smo ih skautirali i pokušaćemo napraviti dobru organizaciju. Ja mislim da smo dobro danas odgovili agresivnošću i brzinom na veoma dobre fudbalere Irske. U svakom slučaju Švedska je kvalitetnija od Irske, ali nas raduje da je većina momaka danas odgovorila na najbolji mogući način na zadatke koje smo pred njih postavili”. 

Utakmica Bosne i Hercegovine i Švedske je na programu sedmog septembra sa početkom u 16:30h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime