Sloga Meridian dovela bivšeg fudbalera Hajduka, Jagodić poručio: "Suvišno je pričati o kakvom igraču se radi"

Sloga Meridian je predstavila najnovije pojačanje, a u pitanju je Josip Kvesić.

Ovaj nekadašnji prvotimac splitskog Hajduka igra na poziciji lijevog beka, a takođe se odlično snalazi na štoperskoj poziciji, dok takođe može da pokrije i poziciju zadnjeg veznog.

Josip Kvesić ima 32 godine, a svoj posljednji angažman imao je u Šibeniku, dok je prethodno nastupao, pored Hajduka, i za Široki Brijeg, Antalijuspor, Karšijaku, Željezničar, Varaždin i Žilinu. Sa Slogom Meridian je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone, s mogućnošću produžetka.

“Hvala vama, upravi kluba i treneru Jagodiću, koji me zvao tu. Evo, sad smo se uspjeli dogovoriti i samo bih želio da bude zdravlja i da sam tu pri pomoći ekipi te da napravimo što bolje rezultate u ovoj sezoni” – rekao je Kvesić, pa dodao.

“Nekoliko puta sam razgovarao sa trenerom Jagodićem, dogovorili smo se i drago mi je što sam tu i što mogu opet igrati fudbal. Što se tiče moje karijere, zadovoljan sam. Gdje god da sam bio, pratio sam utakmice Premijer lige. Moj sadašnji klub sam pogledao nekoliko puta prošle sezone i nadam se ćemo imati dobre rezultate. Nekako je taj glavni cilj opstanak u Premijer ligi. Iako ne volim o tome puno pričati, mislim da sa ovim rosterom možemo i osigurati”.

kvesic
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Po dolasku Kvesića, oglasio se i trener dobojskog tima, Vlado Jagodić.

“O Josipu Kvesiću mislim da je suvišno pričati, radi se o izuzetno dobrom igraču na svojoj poziciji. Naravno, igrao je i u mladoj reprezentaciji koju sam ja vodio u to vrijeme, koja je napravila sjajne rezultate. Tu je bio jedan od najboljih igrača, a znate da smo pored Kvržića razmišljali i o Kvesiću i prije početka priprema. U ovom trenutku, dolazak Kvesića me veseli iz razloga i evo posljednji dan prelaznom roka uspjeli smo u namjeri da Kvesić obuče dres Sloge Meridian. Mislim da će to obradovati sve istinske navijače Sloge, jer se radi o zaista kvalitetnom i momku i igraču i čovjeku. Ono što sada mogu reći sa sigurnošću, Josip će dati sve od sebe, spojiće se brzo sa ekipom. Ovu prvu sedmicu reprezentativne pauze smo odradili na način kako sam ja to najavio, a to znači bez utakmice i sa podizanjem intenziteta i rada. Nije tu bio s nama, ali kroz ovih nekoliko dana i treninga i pripreme za utakmicu protiv Tuzla sitija, očekivaćemo i njegovo pravo nastupa” – rekao je Jagodić, pa je nastavio:

“U svakom slučaju, otvoreno treba reći da mi Kvesića nismo angažovali na kratak period, nego do kraja prvenstva, a dalje ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati. Tako da, jasno mi je njegovo trenutno stanje i sigurno da očekujem da on svojim znanjem i iskustvom donese ono što je neophodno. Dolaskom Tonija Jovića i Berbića, predstavićemo danas ili sutra još jednog igrača, tako da će to biti jedna dobra popuna sa kvalitetom, iskustvo i mladošću. Mislim da ćemo u narednom periodu biti bolji nego što smo bili na otvaranju prvenstva. Već od petka protiv Tuzla sitija moramo biti jedna druga, kompletnija Sloga, jača, poletnija i efikasnija. Samo nam to može donijeti rezultat. Još jednom želim Josipu sve najbolje, uspjeh i prije svega zdravlje. Kad je fudbaler zdrav, može sve postići, a sa ovim iskustvom i karijerom koju on ima, mislim da ćemo brzo biti na potrebnom nivou koji se od Josipa očekuje u Slogi Meridian”.

Postavi odgovor