Foto: OKK Čelik/Facebook

Iz Čelika su objavili da je Upravni odbor ove ekipe donio odluku o povlačenju učešća u Ligi BiH.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Detaljno analizirajući aktuelnu ekonomsku situaciju u Zenici, vrlo bitnu za ispunjenje planiranog budžeta za nadolazeću sezonu, kao i trenutnu epidemiološku situaciju u Zeničko-dobojskom kantonu, Upravni odbor Čelika je donio odluku da povuče svoju saglasnost za takmičenje u Ligi Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Na donošenje ove odluke je uticao i trenutno nedefinisan sistem takmičenja u Ligi Bosne i Hercegovine, što dodatno otežava planiranje aktivnosti i finansiranje kluba. Naš sportski kolektiv u prošloj sezoni je uspio izboriti učešće u Ligi 6, te je regularni dio sezone završio u vrhu tabele sa omjerom od 15 pobjeda i devet poraza.

Dokazali smo da se kontinuiranim i upornim radom, uz relativno skroman budžet i sa ogromnom željom i entuzijazmom, mogu postići zapaženi rezultati. Nažalost, interes šire društvene zajednice za finansiranje troškova takmičenja u ovome rangu je izostao, te puko igranje, pred praznim tribinama, u narednom periodu, gubi svaki smisao.

Upravni odbor OKK Čelik Zenica”

Ova odluka je došla kao “grom iz vedra neba”, jer su crno-crveni već krenuli sa pripremama i priveli kraju kompletiranje igračkog kadra za predstojeću takmičarsku godinu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime