Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Ekipa Sparsa je na svom terenu savladala Bratunac sa 92:53 (29:5, 22:21, 11:17, 30:10). Po dogovoru timova, ovaj duel se računao kao dvije utakmice, jer domaćini zbog obaveza nisu bili u mogućnosti da odigraju zaostali susret iz prvog dijela sezone.

Bratunac je u ovom meču bio oslabljen neigranjem dva veoma bitna igrača, Dejana Ćupa i Aleksandra Živojina Danilovića.

Tim iz Sarajeva je od samog početka silovito ušao u meč i na samom startu je bilo jasno da gosti neće imati mnogo šanse. Marko Rikalo je jedini poentirao za Bratunac, dok je druga strana imala mnogo raspoloženih igrača i na prvu pauzu se otišlo sa 29:5.

Izabranici Ognjena Radića su u drugom kvartalu ipak pokazali zube, zaigrali su konkretnije u napadu i uglavnom na pogon Rikala dolazili do uspješne realizacije, međutim nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti. Enis Memić i Bašir Ahmed su bili aktivni za Spars, koji je nakon 20 minuta imao +25 (51:26).

Spars, Spars izuzetno ubjedljiv protiv Bratunca
Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Sarajlije su u trećem kvartalu postigli samo 11 poena, što su gosti donekle iskoristili i uglavnom preko Đorđa Tresača i Nikole Tadića malo smanjili zaostatak, te su u finalnih deset minuta ušli sa -19 (62:43).

Ipak, izabranici Miodraga Kadije su se u četvrtoj četvrtini ponovo razgoropadili, odigrali su sjajno u oba pravca i na kraju bez problema slavili sa 92:53.

Kod pobjednika, najefikasniji je bio Ahmed sa 24, dok su se na drugoj strani istakli Rikalo i Tadić sa po 16 poena.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime