Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

U okviru 21. kola Lige BiH, Spars je u gostima savladao Čapljinu rezultatom 83:70 (12:18, 27:14, 28:14, 16:24).

Sarajevski tim je danas igrao bez Kenana Kamenjaša, svog prvog centra.

Domaćini su otvorili meč poenima Matije Milina sa slobodnih bacanja, a na drugoj strani je trojkom odgovorio Amar Gegić. Čapljina je potom preko Đorđa Savkovića i Milana Lužaića došla do 7:3, a na polovini perioda je bilo 9:5 u njihovu korist. I jedni i drugi su se mučili u napadu, a na prvu pauzu se otišlo sa 18:12 za domaćine.

Buđenje Sparsa je počelo u drugoj dionici, Ahmed Bašir i Šamori Ponds su bili raspoloženi, dok Čapljina nije uspijevala uhvatiti napadački ritam i Sarajlije su veoma brzo došli do preokreta, te su povećavali prednost, koja je nakon 20 minuta poslije poena Gediminasa Orelika iznosila +7 (39:32).

Spars, Spars se protiv Čapljine ispravio za poraz u prošlom kolu
Foto: Dragana Stjepanović

Treći kvartal se nije mnogo razlikovao u odnosu na prethodni. Orelik je bio izuzetno raspoložen u šutu za tri, a domaćini to nisu mogli zaustaviti. Litvanac je uz podršku Gegića bio najopasniji po protivnički obruč, a njegov tim je u posljednjih deset minuta ušao sa +21 (67:46).

Bilo je jasno da će izabranici Miodraga Kadije bez većih problema privesti meč kraju, a to se i dogodilo. Iako je Čapljina uspjela donekle smanjiti zaostatak, nije bilo šanse za bilo kakvu ozbiljniju prijetnju i konačan rezultat je glasio 83:70.

Kod pobjednika, najefikasniji je bio Orelik sa 17, dok se na drugoj strani istakao Savković sa 21 poenom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime