Printscreen

Generalni menadžer Pet Rajli još jednom može biti ponosan, a mladi stručnjak na klupi Majamija Hita u vidu Erika Spolstre iskoristio je trenutak da uputi lijepe riječi na račun fantastičnog Bam Adebaja koji napreduje iz dana, ali i Džimi Batlera koji je konačno pronašao pravu sredinu za svoj mentalitet.

“Bam je jedan od najvećih takmičara u našem timu i to je pokazao partijama na terenu. On će biti pobjednik na kraju dana samo iz razloga što je toliko konkurentan i što ne želi da izgubi. Pomjera granice svakog dana i to jednostavno ne može niko osporiti. Boriće se za svaku loptu, svaki posjed sa istim žarom i to je ono što ga čini jednim od lidera ovog tima. Želi odgovornost i ne plaši se da tu odgovornost iznese na svojim ramenima, baš kao što je to uradio nebrojeno puta u ovogodišnjem plej-ofu” – rekao je u dahu Spolstra.

Brojevi nekada govori sami za sebe, a kada je Adebajo u pitanju zvanična utakmica, trening ili statistika, u svakom od navedenih parametara nevjerovatan je napredak i doprinos sjajnog centra Hita. Ako bi morao odrediti određene epitete Bam Adebajo je definitivno srce franšize sa Floride.

Dodijelili bi mu možda i status lidera ekipe, ali dolaskom Džimi Batlera ključevi tima nalaze se u njegovim rukama i sa tim u ekipi niko nema problem, pa ni trener Spolstra.

“Ovo je liga prilagođavanja, koga briga u šta ti vjeruješ? Koga briga za tvoju “kulturu”? Naš glavni zadatak je okupiti grupu ljudi sa sličnom vizijom, a svaka grupa treba lidera da svojim osobinama, kakve god one bile, pozitivno utiče na ostatak tima. Džimi Batler je oličenje tog čovjeka u kojem vidimo vođu, baš kao što su nekada bili dok su nosili dres Majamija bili Alonzo Morning, Dvejn Vejd, Kris Boš ili Judonis Hezlem” – rekao je Spolstra i nastavio u istom tonu:

“Džimi je oličenje profesionalizma, rada, pouzdanosti i odgovornosti. Ne mora da se izvinjava bilo kome zbog toga što je. Upravo zbog njegovih osobina ga i volimo, a o tome govore i pobjede tima”.

Ne moramo ni reći da je u Hitu definitivno vrhunska atmosfera, a stiče se utisak da cijela ova priča može biti “happy end”, jer odavno nije viđena ekipa u kojoj ne postoji riječ “egoizam”, a riječ “tim” na parketu definišu košarkaši Majamija.

Za trenera “Vreline” biće ovo peto NBA finale, od kojih je tri igrao dok je u redovima svog tima imao Lebrona Džejmsa, a sad će odmjeriti snage jedan protiv drugoga za Leri O’Brajen trofej.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime