Srđan Mrzić: "Nisam pogriješio što sam došao u Slogu Meridian"

Sada već bivši fudbaler Igmana Srđan Mrzić je napustio ovu ekipu te je postao novi član dobojskog premijerligaša Sloge Meridian.

Srđan Mrzić je tokom ovog ljeta postao novi fudbaler Igmana, ali je sada odlučio da promijeni sredinu te je prešao u Slogu Meridian što je i prokomentarisao na zvaničnoj pres konferenciji predstavljanja.

“Prije svega želio bih da se zahvalim ekipi Krupe sa kojom sam dvije sezone zaredom osvajao titulu šampiona Prve lige Republike Srpske. Nakon toga put me odveo u Igman, to jest Konjic gdje se nisam snašao. Sve je to bio splet nesretnih okolnosti. Mislim da sada nisam pogriješio što sam sada došao u Slogu Meridian, poznajem ekipu, trenera te jedva čekam treninge i da krenem u ostvarivanje ciljeva kluba”rekao je Mrzić te dodao:

“Kao što sam rekao, poznajem ekipu te sam do sada pratio rezultate Sloge Meridian koja sigurno ima kvalitet. Sa većinom momaka sam igrao u Krupi te znam šta mogu da očekujem te sa svima u dobrim odnosima. Što se tiče rada sa Vladom Jagodićem, mislim da neće biti problema te da ću se brzo naviknuti na njegove uslove i način rada”.

Srdan Mrzic Vlado Jagodic
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Takođe dolazak Mrzića u ekipu Sloge Meridian je na pres konferenciji ukratko prokomentarisao i objasnio šef stručnog štaba kluba Vlado Jagodić.

“Mrzića sam pratio dugo. On je u Krupi pokazao kvalitet koji je potencijalno bio ulaz u Premijer ligu. To očekujem od njega te se pojavila kombinacija u posljednjih par dana da se desi ono što se desilo danas, a to je da Mrzić potpiše ugovor sa nama. Drago mi je da se to desilo jer se on potpuno uklapa u moj koncept da trebamo biti brži i opasniji” istakao je Jagodić te zaključio:

“On može igrati na dvije pozicije u ekipi i mislim da smo sa njim zaokružili prelazni. Prosto, četiri nova igrača u reprezentativnoj pauzi nije malo, ali jednostavno želja nam je bila da zaoštrimo konkurenciju momcima koji su veći tu. Kako Mrzić nije dobio niti minute u Igmanu, jasno je da je željan dokazivanja te je upravo zbog toga napustio taj klub. Na kraju krajeva najbitnije da mi bude zdrav. Fizički je sasvim okej i jedva čekam da stekne pravo nastupa te da konkuriše za tim”.

Mrzić će svoju prvu priliku, ukoliko se papirologija riješi do tada, za debi u dresu Sloge Meridian imati već u petak kada će dobojski tim od 16h ugostiti Tuzla siti.

Postavi odgovor