foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Član Uprave užičke Slobode Nemanja Nešić rekao je danas na komemoraciji Radomiru Antiću da će se stadion u tom gradu nazvati po trofejnom treneru. 

Antić je preminuo prošle godine u Španiji, ali zbog virusa korona komemoracija u njegovom Užicu održana je danas. U prisustvu članova porodice, prijatelja, predstavnika FK Partizan i Fudbalskog saveza Srbije odata je počast velikom fudbalskom stručnjaku koji je sa reprezentacijom Srbije učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Govoriti o Radomiru Antiću u ime kluba u kome je ponikao, zapravo je priča o decenijama bliskosti, emocija i ljubavi. Njegova veličina nije u tome šta je osvojio, već u tome što je bio veliki u sitnicama koje život znače. U činjenici da je ispred gradske kafane njegov sto uvijek bio najpuniji. U tome što je sa pažnjom slušao svoje Užičane i ljude iz okolnih sela kako mu govore kakvu taktiku treba da postavi u Južnoj Africi. Nema čovjeka u ovom gradu koji nema selfi sa Radomirom Antićem, a sredinom devedestih u Užicu se sve crvenilo i bijelilo u bojama Atletika i pretpostavka je da se poslije Madrida, za Atletiko najviše navijalo baš ovde pored Đetinje” – kazao je Nešić i dodao:

Radomir je izuzetan primjer osobe koja bez obzira na zvijezdu na koju se popela, nije zaboravila kamen sa kojeg je ponikla. Kao pouka i kao primjer za druge. Njegova odluka da za vječnu kuću ne odabere ni Madrid ni Aleju velikana u Beogradu, već groblje u Užicu, više je nego dovoljan razlog da užički fudbalski hram dobije ime po Radomiru Antiću. Od danas pa ubuduće, sve fudbalske bajke ispisujemo na stadionu ‘Radomir Antić’. Zbog Radomira, zbog Užica, zbog Slobode“.

Antić je bio jedini trener koji je vodio Barselonu, Real Madrid i Atletiko Madrid, a pored toga trenirao je i Saragosu, Ovijedo, Seltu Vigo, te dva kluba iz Kine, a u fudbalskoj karijeri nastupao je za Slobodu, Partizan, Fenerbahče i Luton.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime