Foto: kajaksrbija.rs

Reprezentativka Srbije u kajaku Milica Starović pričala je za MeridianSport o tome kako joj je protekla godina gdje takmičenja praktično nisu ni imali i kako se sprema za Olimpijske igre naredne godine. 

Virus korona je poremetio čitav svijet, a sportisti su se tek posljednjih mjeseci vratili na svoje terene i nastavili prekinuta takmičenja. U kajaku takmičenja nisu bila prekinuta, ali nisu ni održana, tačnije samo državna prvenstva i jedan Svjetski kup su bili prilika kajakašima da vide gdje su sa formom. Starovićeva kaže da kod njih sezona praktično nije ni postojala, te da su svi na istom gubitku.

Mislim da ova čitava situacija sa virusom korona nema na koga nije uticala, sve nas je poremetila. Naša sezona praktično nije ni postojala, vrativši se sa proljećnih veslačkih priprema, svi smo morali u karantin. Trenirala sam i spremala se kao da će se sva takmičenja održati, dok smo pomno pratili dešavanja i odluke Svjetske kajakaške federacije. Svi u kajakaškom svijetu smo na istom gubitku čitave sezone, bez jakih trka i takmičenja, što je po meni u moru negativnih stvari koje je virus korona prouzrokovala, fer i pozitivna stvar” – rekla je Starović.

Milica je prethodne godine izborila vizu za dvije discipline na Olimpijskim igrama i to u jednosjedu na 500 i na 200 metara i sada joj je želja još jača za dobrim rezultatom.

Karta za Tokio je tu, planovi su isti, želja je još jača. Iz svega što nam život servira se trudim da gledam pozitivno i izvlačim dobre zaključke, pa tako i iz ove generalno za sve nepovoljne situacije, mislim da je meni dobro došlo produžavanje vremena do Igara radi usavršavanja određenih tehničkih stvari. Takođe, prošla godina je bila početak saradnje sa novim trenerom Akošem Vereckijem, iako smo imali od samog starta odličnu saradnju, potrebno je malo vremena da se upoznamo u praksi kao trener- takmičar, tako da nam i to ide na ruku, vjerujem da smo pobjednički tim” – izjavila je ona.

Starović, Starović: “Karta za Tokio je tu, planovi su isti, želja je još jača”
Foto: kajaksrbija.rs

Prethodnih godina srpski kajakaši su ostvarivali fenomenalne rezultate, uvijek su se sa velikih takmičenja vraćali sa medaljama. Starovićeva je na Svjetskom prvenstvu osvojila srebro i bronzu, a na šampionatu Evrope zlato i dvije bronze sa Dalmom Benedek-Ružičić. Sve je to uticalo da se kajak kao sport još više promoviše i da privuče dosta djece u klubove.

Drago mi je veoma da je tako, trudim se da opravdam povjerenje svih mališana koji se ugledaju na nas. U klubu Vojvodina u Novom Sadu čiji sam član, kada treniram tamo uvijek sam pristupačna svim malim kajakašima za priču, savjet, pomoć. Oni su naša kajakaška budućnost i ja želim da nastave našim zaveslajima i da budu jos uspješniji” – istakla je Starović.

Starović, Starović: “Karta za Tokio je tu, planovi su isti, želja je još jača”
Foto: kajaksrbija.rs

Virus korona je doprinio i tome da ljudi dosta više posjećuju prirodu, šetaju, voze biciklo i kajak, a ona je na kraju preporučila koje destinacije se trebaju posjetiti u Srbiji.

Srbija ima prekrasnu prirodu, ima toliko skrivene ljepote, a veoma je blizu nas. Šetnja Fruškom Gorom naročito u jesenje dane je nešto što bi svako trebao da iskusi, jer verujem da niko ne ostane imun na pozitivne osjećaje koje takva priroda budi u čovjeku. To je samo uvod u ljepote, pošto se kajakom mogu istražiti i najzabačeniji i skriveniji rukavci Dunava, gdje je netaknuta priroda” – kazala je ona.

Olimpijske igre u Tokiju biće joj druge, pošto je u Rio de Žaneiru učestovala takođe u dvije discipline.

Piše: Dejan Jovičić

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime