Foto: MeridianSport

Kapiten Borca Stojan Vranješ za MeridianSport u Antaliji je pričao o dosadašnjem toku priprema, mladim fudbalerima koji su prvi put priključeni prvom timu, ciljevima u nastavku sezone i mnogo čemu.

Stojan Vranješ se u sobi nalazi i sa najmlađim članom Borčeve ekspedicije, Sergejom Damjanić koji je rođen 19. jula 2005. godine.

“Mali Sergej je veoma kulturno dijete, fino odgojen, poslušan, talentovan i izazov je biti sa tako mladim igračem cimer. Kada sam obavio prve pripreme imao sam godina slično kao Sergej. Samo što sam tada bio u juniorskoj ekipi. Na kraju sam bio sa Saletom Kajkutom na tim počecima, a zajedno smo i završili. Kada sam ja ulazio u prvi tim od tih starijih igrača su bili Dragan Binić, Oliver Jandrić, poslije je došao Darko Ljubojević, Aleksandar Vrhovac. To su igrači koji su mogli dati koristan savjet, pa sam od njih pokupio sve najbolje. Pomogli su mi svojim savjetima da danas budem ono što jesam” – rekao je Stojan Vranješ, a potom i nastavio priču o kolegi i prijatelju Saši Kajkutu:

“Sale nedostaje na terenu i van terena. Čovjek koji je ostavio veliki trag, znao da napravi atmosferu. Okreće se novim izazovima u životu i nadam se da će doći u skorije vrijeme da nas posjeti. On je puno puta bio u Antaliji i znali smo da iskoristimo dan na najbolji mogući način”. 

Borac je trenutno u fazi priprema u kojoj se dosta trči, noge su teške, igrači umorni. Ipak, i taj dio mora da se prođe, kako bi se na kraju izborili za zacrtane ciljeve.

Svake pripreme su teške. U sadašnje vrijeme su igrači možda malo i razmaženi, pa i ja sam i teško nam je na treninzima. Ne smijemo zaboraviti da je to nekad bilo puno teže, da je to trajalo puno duže. Što se tiče priprema, uvijek mi je bilo ugodno otići na Zlatibor. Tamo sam se osjećao naljepše, zbog ambijenta. I ovdje je sve super, ali eto, tamo sam bio dva ili tri puta” – kazao je Vranješ.

Borac, Stojan Vranješ iz Antalije za MeridianSportBH: “Borac dugo nije imao ovoliko talentovanih igrača” (VIDEO)
Foto: FK Borac/Facebook

Borac je trenutno peti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sarajevo je trenutno daleko na prvom mjestu, ali “gužva” oko dvije pozicije koje vode u Evropu je velika.

“Sarajevo je napravilo malo veći iskorak i mislim da nije korektno da pričamo o prvom mjestu. Ostale ekipe su tu u jednoj pobjedi i biće veoma zanimljivo do kraja” – dodao je kapiten Borca.

Crveno-plavi” su do sada odigrali jednu utakmicu, na kojoj je u drugom poluvremenu čak osam igrača do 21 godine bilo na terenu.

Vidjeli ste i sami. Mislim da nije bilo dugo da Borac ima toliko mladih i talentovanih igrača. Na njima je da iskoriste šansu koju su dobili. Borac u ovom momentu ima bazu igrača koja će u budućnosti sigurno da bude okosnica” – siguran je Vranješ.

Za kraj, jedan od najboljih pojedinaca u ekipi “Velikana iz Platonove” rekao je ponešto o novom treneru Marku Maksimoviću:

Marko i ja se znamo od početka treniranja fudbala. Jako dugo i znam da je čovjek koji je puno prošao i pokazao kao čovjek od povjerenja da može voditi prvu ekipu. Vidimo da ima trend u evropskim ekipama da se daje šansa mladim trenerima i nadam se da će i kod nas tako doći“.

Borac u petak igra i drugu pripremnu utakmicu, a protivnik je ukrajinski Šahtjor Donjeck.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime