Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je pred meč sa Portugalom da će učiniti sve da prekinu lošu tradiciju protiv ove ekipe. 

Piksi je istakao će meč sa Portugalcima biti potpuno jedna nova utakmica i drugačija igra u odnosu na meč sa Irskom.

Veoma je važno kada startujete sa pobjedom i mi smo to uspjeli da ostvarimo protiv Republike Irske u jednoj veoma teškoj utakmici. Sa psihološke strane to može da znači neki pozitivni mir, međutim mi više ne razmišljamo i njima, nego o Portugalu. Potpuno jedna nova utakmica, protivnik i totalno drugačija igra” – izjavio je Stojković i dodao:

Tačno je da smo izgubili posljednja dva susreta u Beogradu od Portugala i učinićemo sve da prekinemo tu tradiciju i ja vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Neće biti lako, jer su oni  jedna od najboljih, ako ne i najbolja ekipa u Evropi koju veoma cijenimo i poštujemo“.

On je kazao da je snaga jedne ekipe u kolektivu i misli da igrači vjeruju u tu snagu.

Ja stalno potenciram na tom kolektivnom duhu i mislim da je snaga jedne fudbalske ekipe u pravo u tome. Mislim da naši igrači vjeruju u tu snagu i da ćemo sutra pokazati sve što možemo, kako bismo kao grupa odgovorili na izazov koji se zove Portugal. Bez obzira na ime protivnika mi ćemo biti fokusirani na našu igru, taktiku i sistem i da vidimo šta možemo mi da uradimo. Što se tiče sastava, ne mogu da vam kažem, ali biće drugačiji u odnosu na prvu utakmicu” – naglasio je Stojković. 

Selektor Srbije je istakao da misli da ovo nije presudna utakmica, ali kao dobar predznak vidi to što su svi u ekipu mirni, raspoloženi i jedva čekaju da počne meč sutra od 20:45h.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime