Foto: Privatna arhiva

U okviru petog kola Lige BiH u košarci, Čapljina je u srijedu na svom terenu savladala Čelik sa 80:75, a ekipa već sutra igra zaostalu utakmicu protiv Leotara. Gojko Sudžum, košarkaš Čapljine, u svojoj izjavi za MeridianSport se dotakao oba meča i situacije u svojoj ekipi.

Utakmica protiv Čelika je bila odlučena u neizvjesnoj završnici, a centar koji je u toj utakmici postigao čak 29 poena smatra da je želja bila ključna.

“Mislim da je presudila veća želja za pobjedom. Imali smo u par situacija prednost od desetak poena i priliku da završimo utakmicu, ali i male oscilacije u igri što je protivnik odlično kažnjavao. Na kraju smo uspjeli da ostanemo koncentrisani i da utakmicu koja je bila neizvjesna do samog kraja riješimo u našu korist” – rekao je Sudžum, a zatim se kratko osvrnuo na trenutnu formu ekipe:

“Mjesec dana smo bili bez utakmica, par igrača je dugo bilo u izolaciji, nakon tako dugog perioda bez utakmica i adekvatnog treninga svaka je utakmica teška i svaka je pobjeda jako bitna”.

Leotar ima dvije pobjede i tri poraza kao i Čapljina, a Sudžum očekuje tešku utakmicu, te dodaje da njegova ekipa neće biti kompletna.

“U Trebinju protiv Leotara očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu do samog kraja i mislim da će ponovo jedna ili dvije lopte odlučivati pobjednika. Tu ima dosta dobrih i iskusnih igrača, Mijović, braća Đurasović, Aleksić, Šakotić, Ninković. Od svakog od njih nam prijeti opasnost, stvarno su respektabilna ekipa. Za nas neće igrati Savković koji ima lakšu povredu zadnje lože. Svi ostali su spremni i motivisani za utakmicu i ako budemo igrali sa velikom željom i ispoštujemo dogovor, mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu” – završio je košarkaš Čapljine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime