Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

U mečevima prve runde Svjetskog prvenstva u snukeru, Džon Higins je sa 10:7 u frejmovima bio bolji od Tiana Pengfeija, a Kajren Vilson je rezultatom 10:8 savladao Gerija Vilsona.

Četvorostruki svjetski šampion se morao dosta namučiti da savlada 33-godišnjeg Kineza.

Higins je poveo sa 1:0, ali Pengfei je potom ušao u mnogo bolji ritam i preokrenuo, u trećem frejmu je imao brejk od 111, a završio ga je sa 123 poena, te je kasnije postepeno stigao i do prednosti od 7:4.

Ipak, Škot nije dozvolio iznenađenje, pronašao je svoju igru i na kraju slavio sa 10:7, tako što je dobio šest uzastopnih frejmova. Posebno impresivna su bila posljednja dva, u kojima je imao senčurije od 127, odnosno 135 poena.

Finalista sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Kajren Vilson, takođe je nakon velike borbe obezbijedio plasman u drugu rundu.

Njegov prezimenjak Geri je odličnom igrom stigao do prednosti od 5:1, ali uslijedila su tri dominantna frejma za šestog igrača svijeta, koji ih je osvajao sa brejkovima od 82, 115 i čak 139 poena.

Na 5:5 je izjednačio tako što je imao 61 poen naspram protivnikovih 53, nastavilo se u nešto tvrđem ritmu sa obje strane, a ispostavilo se da je Kajren Vilson bio nešto mirniji i riješio je ovaj dvoboj u svoju korist sa 10:8.

U preostalom završenom susretu, Entoni Mekgil je pobijedio Rikija Voldena sa 10:5. 

Prva polovina duela je bila neizvjesna, ali Škot je od devetog frejma pa nadalje bio mnogo konstantniji i nije ostavio previše prostora za 38-godišnjeg Engleza.

Ostale zanimljive vijesti o Svjetskom prvenstvu možete pronaći ovdje:

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime