Printscreen

Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović rekao je u intervjuu za “Sportklub” da je 2004. godine potpisao za Partizan, ali je u dogovoru porodice i menadžera Miška Ražnatovića odlučeno da ode u Belgiju.

Teletović je rekao da je njegova porodica bila u strahu ako ode u Beograd, te je on poslušao savjet Ražnatovića da ide korak po korak i potpisao je za Ostende.

Istina je da sam potpisao ugovor sa Partizanom. Imali smo dogovor i kao dijete od 17 i po, 18 godina razgovarao sam sa Duletom Vujoševićem. Želio sam da dođem u Partizan, ali te godine bili su neki nemiri u Beogradu. Otac i moja porodica bili su u strahu i odlučili smo da bi možda najbolje bilo, a i moj menadžer Miško Ražnatović je bio za to, da odem u Belgiju. U ljeto 2004. potpisao sam trogodišnji ugovor sa Ostendeom, klubom koji je igrao u ULEB kupu. Moguće da bih u Partizanu uradio više nego u Belgiji, imao sam ambiciju da zaigram u crno-bijelom dresu, ali… Kada sam odlazio iz Slobode, raspitivale su se velike ekipe kao što su Olimpijakos, Panatinaikos, a u Belgiju sam otišao na Miškov savjet. Želio je da idem stepenik po stepenik, da ne bih propustio nešto u razvoju, imao sam poverenje i prijateljski odnos sa njim i mnogo sam mu zahvalan za sve što je uradio za mene. Pomogao mi je kao niko. Nikad nisam sumnjao u njegove procjene i odluke, a ispostavilo se da je svaki potez bio pravi” – izjavio je Teletović.

Teletović je nakon Ostendea otišao u Baskoniju, a zatim u NBA ligu.

3 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime