Foto: nfsbih.ba

Bosna i Hercegovina je večeras savladala Luksemburg u prijeteljskom meču sa rezultatom 1:0, a izjavu poslije utakmice je dao kapiten “Zmajeva” Edin Džeko.

“Bilo je bitno da ga neko ugura, ja sam ga ugurao i to je to. Imali smo četiri mrtve šanse, nismo zabili gol, ima tu mladih igrača koji izgube samopouzdanje što je normalno u tim godinama, svi smo to prošli. Nije bila lagana utakmica, ali smo pobijedili. Svako ko zna imalo fudbal, zna da Luksemburg nije više ista reprezentacija kao i prije sedam do deset godina”rekao je Edin Džeko pa dodao:

“Imaju ideju, hoće da igraju, pokušavaju da pobijede, nekad uspiju, nekada ne, no sigurno da utakmica nije bila lagana sa psihičke strane jer smo izgubili protiv Gruzije što nismo smjeli izgubiti. Nisam vidio nikoga da je napisao da su nam poništili čist gol jer je drugačije kada vodiš 1:0 nego kada gubiš i svi ti zvižde. Ako se uspijemo popraviti za Ligu nacija, biće bolje, šef treba analizirati utakmicu. Bilo je dosta djece, hvala im. Dozivali su sve igrače, ja sam navikao i na kritike i aplauze, mene to ne dira, sigurno da ti je drago kada ti aplaudiraju nego kada ti zvižde. Više to znači mladim igračima nego meni”.

Podjsetimo se da je upravo Edin Džeko kao rezervista postigao gol za pobjedu Bosne i Hercegovine i to u 86. minuti susreta. Asistent mu je bio Hrvoje Miličević.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime