Pedri
via REUTERS/Stuart Franklin

UEFA je na svom zvaničnom sajtu objavila individualne statističke podatke igrača ne Evropskom prvenstvu, a u većem broju kategorija najčešće se pojavljuju Joakim Mele i Pedri. 

Zvanični sajt UEFA-e objavio je statističke podatke individualaca s Evropskog prvenstva, a u devet kategorija najčešće se pojavljuju Pedri i Joakim Mele. Što se tiče broja pretrčanih kilometara u toj kategoriji prednjači Pedri koji je pretrčao ukupno 76,14 kilometara, a u nedjelju će ga imati priliku prestići Žoržinjo koji je pokrio 72,31 kilometar. Kalvin Filips je pretrčao 67,35 kilometara, Joakim Mele 66,64, a Ejmerik Laport 65,91. 

Da je Španija ekipa koja je najbolje kontrolisala posjed lopte na prvenstvu govori i podatak da su četiri španska fudbalera među pet igrača koji su najviše pretrčali pri posjedu lopte. Tu se nalaze Pedri (38,23km), Koke (31,21km), Laport (30,91km), Žordi Alba (30,29km), kao i Žoržinjo (27,07). 

Što se tiče najveće izmjerene brzine na Euru ona je zabilježena u šprintevima Loika Nega i Leonarda Spinacole koji su “uhvaćeni” pri brzini kretanja od 33,8km/h, a najviše šprinteva na prvenstvu imao je Mele, njih čak 277, što je za 29 više od prvog pratioca Rahima Sterlinga. Dominantan je Pedri bio i po broju ključnih dodavanja kojih je odigrao 31, a prvi pratioci su mu saigrači Alba i Koke koji su ih skupili po 19. 

Sterling je imao 18 uspješnih driblinga, što je najviše na prvenstvu, a prate ga Martin Brajtvajt s 13 i Andrij Jarmolenko s dva manje. Endi Robertson najviše je puta ubacio loptu u šesnaesterac, a to je uradio 12 puta, dok je Pedri čak 27 puta s loptom u nogama utrčavao u posljednju trećinu terena. Stvar se ipak mijenja kada su u pitanju ulasci s loptom u protivnički šesnaesterac. Njih je najviše imao Lorenco Insinje (14), a prate ga Sterling s 13, koliko ima i Kilijan Mbape, te Mele (12) i Spinacola (11). 

Konačni podaci i najkorisniji igrači po kategorijama biće poznati nakon završetka finalnog meča između Italije i Engleske u nedjelju naveče. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime