Jović
Foto: MeridianSportBH/ Miroslav Tanasković

Novi fudbaler španskog niželigaša Agiljasa Toni Jović u intervjuu ekskluzivno za MeridianSportBH pričao je o prelasku u novi klub u Španiji, o prošloj sezoni i igrama u Krupi, ali i planovima u budućnosti.

Doskorašnji fudbaler Krupe, Toni Jović predstavljen je u novom klubu u Španiji, ekipi Agiljasa. Ovaj fudbaler rekao je da mu se svidio projekat ovog španskog niželigaša i da su lagano uspjeli da se dogovore i da pronađu zajednički jezik.

“Potpisao sam ugovor s niželigašem velikih ambicija. Igrom slučaja prije nekih mjesec dana sam sa suprugom razgovarao na temu potencijalnih ponuda iz nižih liga razvijenijih evropskih zemalja u kojima bismo nakon toga mogli ostati živjeti. Usaglasili smo se oko toga da bi to bio odličan scenario za nas i sada mi se pogodila situacija u kojoj imam priliku ući u rang ili dva više s novim klubom i tako steći i određenu reputaciju. Pomalo mi je bilo čudno to što je nedugo zatim i stigla ponuda Agiljasa i privukle su me upravo takve ambicije kluba koji želi napredovati i igrati više rangove. Predstavljen mi je projekat kluba kojeg smatram odličnim, a uz to i realnim, pa smo se lako dogovorili. Volim osjećaj kada se za nešto borim, sada sam se i sa Krupom uspio izboriti za opstanak i svaka borba na terenu ima neku draž. Drugačije je naravno boriti se za prvo mjesto, a situaciju u kojoj se igrač nema za šta boriti opisao bih kroz poraz Krupe u posljednjem kolu s Željezničarom, gdje smo bez motiva pali bez ispaljenog metka”započeo je Jović pa se osvrnuo na prošlu sezonu:

“Izboren opstanak s Krupom koja se nalazila u teškoj situaciji mi je pomogao i na ličnom planu. Upoznao sam neke nove ljude i igrače, sklopio nova prijateljstva, a ponovo igrao sa nekadašnjim saigračima. Uspjeli smo u svojoj namjeri i izborili opstanak, a moram reći i da me razočaralo kada sam vidio rasplet situacije u kojoj je Krupa istupila iz lige. Niko nam ništa o tome nije govorio. Kada sam pročitao zvanično saopštenje kluba razumio sam razloge zbog kojeg to urađeno, ali ostaje gorak ukus zbog toga što smo se borili za nešto, to ostvarili, a onda odustali. Stvari kod nas jednostavno tako idu. Bilo mi je lijepo u Krupi i želim tom klubu svu sreću u daljem radu. Ostvario sam lični i ekipni cilj, kao i zahtjeve koji su pred mene postavljeni. Sada mogu reći i da sam se tamo našao u novoj situaciji i dodatno se razvio. Prošao sam osvajanje titule, ispadanje, a sada sam izborio i opstanak”.

Jović, Toni Jović za MeridianSportBH: “Privukle su me velike ambicije kluba, volim osjećaj kad se za nešto borim”
Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSportbh

Ovaj vezni fudbaler govorio je takođe o stanju u svom novom klubu. Istakao je novog vlasnika Agiljasa, Alfonsa Garsiju koji je nedavno prodao dobro poznati klub Almeriju i napravio velika ulaganja u infrastrukturu novog kluba.

“Sa novim klubom sam jako dobro upoznat. Agent koji me je preporučio se javio i predstavio mi cijelokupan projekat. Dugogodišnji vlasnik Almerije Alfonso Garsija je nakon 16 godina upravljanja klubom prodao Almeriju i preuzeo Agiljas. Uveo ga je iz četvrte u treću ligu, ali zbog trasformacije liga koje je radio španski savez zbog razvijanja profesionalnosti u njima ovog ljeta oni će ponovo igrati četvrti rang. Tu četvrtu ligu sada igraju i klubovi poput Herkulesa i Mursije, tako da to nije baš kako sam na prvu zamislio i to me je privuklo. Od Agiljasa je napravio klub koji će biti potpuno profesionalan i težiti ulasku u drugu ligu kroz dvije naredne sezone. Imperativ ove sezone je titula, a meni je više pomalo i dosadilo igrati na lošim terenima. Garsija je izgradio nove terene s hibridnom podlogom koja je ista kao u Primeri, prenio je sve što je mogao iz Almerije u Agiljas” istakao je Toni.

Jović, Toni Jović za MeridianSportBH: “Privukle su me velike ambicije kluba, volim osjećaj kad se za nešto borim”
foto: Miroslav Tanasković/ MeridianSportBH

Na kraju ovog ugodnog razgovora Toni Jović je pričao o planovima u budućnosti, kao i važnosti porodice u ovom poslu.

“Jako puno mi znači to što će porodica biti sa mnom. Kada se tamo smjestim i ustabilim, te kada sin kojem je sada tek četiri mjeseca malo stasa oni će doći kod mene. Nema veće radosti od one kada vrijeme provodiš sa svojom porodicom i čak u svemu tome mislim da je odabir ove opcije jednim dijelom vezan uz to što supruga dosta dobro razumije španski. Isplatilo se gledanje španskih serija izgleda. Biće nam puno lakše nego što bi bilo u državama u kojima ne bismo razumijeli jezik. Mislim da će to sve biti super i da ćemo uživati. Grad je na moru, turizam je jako razvijen i trebalo bi da nam bude lijepo. Ugovor sam potpisao na godinu dana uz opciju produženja na dodatnu godinu uz određene klauzule. U slučaju osvajanja lige mislim da će se to automatski produžiti, ali vidjećemo sve”završio je Jović.

Na kraju ovog intervjua, Toniju želimo sve najbolje u novoj sredini i da mu se ispune svi planovi koje je zacrtao u budućnosti.

Piše: Stefan Pupovac

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime