Printscreen

Košarkaš Minesote Timbervulvsa Karl-Entoni Tauns rekao je da je pored majke, od virusa korona izgubio još šest članova porodice, prenosi “Sportando.

Ovaj 25-godišnjak je izjavio kako i dalje pokušava da pronađe način da očuva zdravlje svoje porodice u vremenu pandemije virusa korona.

Prošao sam mnogo toga, počevši od mame. Prije par dana su me nazvali i rekli da sam izgubio strica. Osjećam se kao da sam život malo okorio i ponizio” – istakao je Tauns, pa nastavio: 

Vidio sam mnogo kovčega u posljednjih sedam mjeseci. Imam mnogo ljudi u mojoj porodici pored majke, koji su preminuli od posljedica virusa korona. Na meni je velika odgovornost da svoju porodicu dobro informišem i da preduzumem sve potrebne korake kako bi ih održao u životu“.

Član franšize iz Mineapolisa govorio i o izazovu da se vrati igranju košarke bez njegove majke, koja je rijetko propuštala njegove mečeve.

Uvijek mi je izmamila osmijeh kada bih je vidio na tribinama, dobro se zabavljala kada me je gledala na utakmici. Biće teško igrati i reći da je ovo terapija. Mislim da igranje košarke više neće biti terapija za mene, ali daje mi priliku da oživim neke lijepe uspomene koje sam imao” – naveo je Tauns.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime