Foto: AK Sarajevo / Facebook

Na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u pojedinačnom i ekipnom takmičenju u kros trčanju koje se održalo u Kalesiji, atletičari Atletskog kluba Sarajevo postali su prvaci u seniorskoj kategoriji.

Fantastičan završetak sezone sa titulom šampiona Bosne i Hercegovine u krosu za seniore i šampiona BiH u ukupnom poretku, u muškoj konkurenciji.

Seniorska ekipa je ubjedljivo odnijela titulu šampiona države i velikom razlikom u bodovima obezbjedila i titulu sveukupnog šampiona BiH u muškoj konkurenciji. Za ekipu su nastupili Stefan Ćuković, Uroš Gutić, Ćerić Đorđe i Hadi Goro.

Vicešampioni BiH u ekipnom poretku, u kategoriji dječaka su bili Arian Milicija, Bandić Ahmed, Dupovac Omar, Tufegdžić Kan, Biletić Luka i Šabeta Ali.

Milicija Arian u pojedinačnoj konkurenciji je osvojio bronzu u kategoriji dječaka, Tufegdžić Kan bio je treći u pionirskoj kategoriji i okitio se bronzanom medaljom.

Ekipa juniora je takođe vicešampion na državnom nivou, a tim su činili Denin Lunja, Kennan Jones, Aldin Sadiković i Zejd Kasumagić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime