Tulendić za MeridianSportBH: “Pokušaćemo vratiti titulu u Doboj”

0
Foto: Rade Šešliak/MeridianSportBH

Jedan od najboljih rukometaša dobojske Sloge, Bojan Tulendić, govorio je za MeridianSportBH o početku priprema, kao i predstojećeg prvenstva u Premijer ligi BiH.

Najprije je govorio i pripremama koje su u toku, te pojačanjima koja su stigla u tim tokom ljeta. Takođe, Bojan Tulendić ističe da je cilj pokušati vratiti titulu u Doboj.

“Početkom mjeseca smo počeli sa pripremama za predstojeću sezonu. Ekipa se nije promijenila mnogo u odnosu na prošlu godinu. Okosnica ekipe je ostala ista, a pojačali su nas Stanko Stanković, Slobodan Simić i nekoliko momaka iz naše juniorske ekipe. Prvenstvo će sigurno biti naporno i dugo. Iskreno, mislim da nema nekog posebnog favorita za osvajanje lige. Iz najvišeg ranga rukometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini, na kraju ove sezone ispada pet ekipa. To znači da ćemo u svakoj utakmici skakati na glavu ako treba i ginuti za svaku loptu da ostvarimo što bolji plasman u prvenstvu. Na kraju krajeva, cilj uprave, stručnog štaba i igrača je upravo vrh tabele, a naravno zašto ne bi pokušali i vratiti titulu u Doboj poslije desetak godina. “ – rekao je Tulendić za naš portal.

Tulendić, Tulendić za MeridianSportBH: “Pokušaćemo vratiti titulu u Doboj”
Rade Šešlak/MeridianSportBH

Govorio je i predstojećem Međunarodnom rukometnom TV turniru u Doboju.

“Ovogodišnji Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju, sigurno će biti jedan od jačih u odnosu na prethodne turnire unazad nekoliko godina. Nadam se da će i posjećenost biti bolja, jer će publika moći gledati dobar rukomet. Teško je prognozirati ko je favorit za osvajanje turnira, mislim da će nijanse odlučivati između Celja, Zagreba i višestrukog prvaka Egipta, Al Ahlija. Što se nas tiče, na turniru ćemo dati sve od sebe, igraćemo svaku utakmicu sa maksimalnim zalaganjem. Turnir će nam dobro doći, uhvatićemo taj neki takmičarski zalet i bićemo bolji u završnici Kupa Republike Srpske, a sigurno i na početku nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu” – istakao je on.

Sloga je posljednji put osvojila bh. prvenstvo 2012. godine.

Nema komentara

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime