Tuzla siti pred sami kraj došla do boda: Pantelić oteo bodove svom nekadašnjem klubu Veležu

Tuzla siti je danas u okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostio ekipu Veleža te su odigrali remi susret sa konačnih 1:1.

Prvih 20 minuta susreta na “Tušnju” između Tuzla sitija i Veleža je obilježeno velikom borbom na sredini terena te bez nekih većih prilika za gol.

Ipak, prvu priliku prave domaći kada je u 23. minuti odlično centrirao Giorgi Ivaniadze do Damira Mehidića čiji je udarac glavom završio malo pored stative.

Gosti su priprijetili ubrzo nakon udarca Mehidića jer je Veležov Edo Vehabović šutirao sa nekih 18 metara od gola Tuzla sitija u 25. minutu, ali je lopta otišla pored gola.

Nastavak utakmice nakon pauze na poluvremenu je obilježen nastavkom borbe na sredini terena, ali i sa dosta grešaka od strane obje ekipe.

Prvu izglednu priliku u drugom poluvremenu su imali domaći fudbaleri jer je Irfan Hadžić odlično skočio nakon kornera u 63. minutu, ali je njegov udarac glavom završio tik pored gola Veleža.

Promašene prilike Tuzla sitija su kažnjene kako to obično i biva u fudbalu kada je u 82. minutu Rafael Leai odlično pronašo Nermina Haskića koji je šutao lijevom nogom te rutinski matirao čuvara mreže domaćih.

Domaći se ipak nisu predavali do kraja te je kao nagrada za trud došao gol Đorđa Pantelića koji je u 93. minutu otkinuo bodove svom nekadašnjem klubu Veležu za konačni rezultat od 1:1.

Postavi odgovor