U subotu komemoracija, ispraćaj i sahrana legendarnog Ivice Osima

Komemoracija, sahrana i ispraćaj na vječni počinak legende Željezničara, bh. sporta, grada Sarajeva i BiH, Ivice Osima, održaće se u subotu u Sarajevu.

Iz Željezničara su objavili detaljne informacije o ovim događajima:

“Nedavna vijest o smrti našeg igrača, trenera i sportskog velikana Bosne i Hercegovine, legendarnog Ivice Osima, rastužila je mnoge poznavatelje njegovog rada i djela, kako u našoj zemlji tako i širom regije i svijeta.

U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja našeg Švabe, Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati.

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih zvanica iz regije koji su bili važan dio karijere našeg Osima od njegovih igračkih dana, preko Željinih uspjeha u Evropi i Mundijala u Italiji, pa sve do uspješnih internacionalnih angažmana u Austriji i Japanu.

Broj gostiju je ograničen i samo gosti koji su potvrdili prisustvo će moći ući na komemoraciju legendarnom Ivici Osimu. Direktan prenos komemoracije možete gledati na BHT 1.

Ispraćaj sa Stadiona Grbavica organizovan je u subotu. Okupljanje ispred stadiona je u 12:00, polazak u 12:30 sati, a zajednički mimohod navijača, prijatelja i građana BiH bit će upriličen sa Grbavice do Gradskog groblja Bare, ulicama Topal Osman paše, Vilsonovo šetalište i Alipašina”.

Sahrana će se održati od 15 sati na Gradskom groblju Bare.

FK Željezničar i navijači Kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizovati i nekoliko aktivnosti na narednoj domaćoj utakmici, 16. maja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika.

Postavi odgovor