GettyImages

Kevin De Brujne, Robert Levandovski i Manuel Nojer su na najkraćem spisku UEFA-e za igrača godine.

 

Kevin De Brujne se na ovoj listi našao zbog sjajnih igara u dresu Mančester sitija, u Ligi šampiona a takođe i zbog 20 asistencija i 13 golova u Premijer ligi Engleske koje su donijele drugo mjesto njegovoj ekipi.

Čuvar mreže Minhenskog Bajerna, Manuel Nojer u sezoni iza nas propustio je samo jednu utakmicu. Pri tome, njegova mreža je ostala netaknuta šest puta u Ligi šampiona. 

Robert Levandovski svakako je ime koje najviše pretenduje za ovu nagradu. Ubojiti Poljak je ove sezone Bajernu donio trpiletu sa 55 golova u 47 utakmica. U to je uključeno i 15 postignutih golova u najjačem kontinentalnom klupskom takmičenju.  

Uži izbor od tri igrača odabrala je komisija koji je sačinjavalo 80 trenera iz klubova koji su učestvovali u grupnim fazama UEFA-ine Lige šampiona 2019/20 (32) i UEFA-ine Lige Evrope (48), zajedno sa 55 novinara koje je izabrala “Evropska Sport Medija grupa (ESM)”, po jedan iz svake članice UEFA-e.

Članovi komisije odabrali su svoja tri najbolja igrača, s tim da je prvi dobio pet bodova, drugi tri i treći jedan bod. Treneri nisu smjeli glasati za igrače iz vlastitog tima.

Za ovu nagradu igračima u Evropi ocjenjivani su nastupi tokom cijele sezone u svim takmičenjima – kako u ligama gdje nastupaju tako i na međunarodnom nivou, bilo na nivou kluba ili reprezentacije.

Trojicu gore pomenutih igrača prate:
4. Lionel Mesi (53 glasa)
5. Nejmar (53 glasa)
6. Tomas Miler (51 glas)
7. Kilijan Mbape (39 glasova)
8. Tijago Alkantara (27 glasova)
9. Džošua Kimih (26 glasova)
10. Kristijano Ronaldo (25 glasova)

Pobjednici će biti proglašeni tokom ceremonije izvlačenja parova za UEFA Ligu šampiona u Nionu, u četvrtak 1. oktobra.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime