Foto: Printscreen

Maks Holovej rekao da je za njegov uspjeh u UFC-u zaslužan nedostatka sparinga u trening kampu, te svojim kolegama borcima savjetuje da prestanu trenirati u sparingu.

Holovej je razbio 6. mjesto u perolakoj kategoriji, Kalvina Katara, uprkos tome što nije prošao sparing prije borbe i savjetovao je svoje kolege borce da učine isto.

Maks koji je protivniku zadao rekordnih 445 udaraca, prije je mislio da mu je sparing donosio konkurentsku prednost u oktogonu, ali nakon što je u subotu naveče imao najbolji meč svoje karijere, “Blagoslovljeni” je u potpunosti eliminisao sparing iz svog trenažnog režima.

Momci, imate samo jedan mozak, sačuvajte ga. Ne treba vam novo udaranje u glavu, dovoljno ste sparingovali. Dovoljno ste trenirali. Znate kako nekoga udariti, znate kako provući udarac. Zašto uopšte primati nepotrebnu štetu prije glavne igre, znate. To je upravo način na koji mislim. Svi koji mi stalno govore da bih trebao trenirati sparnig; ne! Dovoljno sam sparingovao” – rekao je Holovej poslije meča sa Katarom, a prenio je “MMAnews.

29-godišnji ljubimac navijača trenutno je prvi na UFC-ovoj tabeli u perolakoj kategoriji, ali moraće dobiti još jednu borbu prije nego što se kvalifikuje za novu šansu za šampionski pojas.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime