Upitna sudbina Jusufa Nurkića: "Sada ću malo odmoriti od košarke"

Portland Trejlblejzersi završili su svoj nastup u ovogodišnjem plej-ofu NBA lige nakon što su ispali od družine Nikole Jokića, a centar franšize iz Oregona na konferenciji za medije po završetku šeste utakmice ostavio je otvorenu mogućnost promjene sredine. 

Na samom početku obraćanja Nurkić je rekao kako sumnja da će ikada u karijeri igrati sa boljim igračem od Demijena Lilarda čime je načeo temu potencijalnog odlaska, ponajviše izazvanu činjenicom da je Portland u posljednjih pet godina čak četiri puta “poklekao” na prvoj stepenici doigravanja. 

GettyImages 1264918218
Foto: GettyImages

“Ne znam zašto ispadamo stalno rano. Nikada nisam bio onaj koji će nekoga kriviti za poraze. Denver je bio bolji, ima odličnu sezonu i zasluženo je prošao dalje. Ne znam da li ću više igrati za Portland. To je sada u rukama mog menadžera Riča Pola. Vidjećemo šta će se desiti. Sada ću malo odmoriti od košarke i vidjeti šta će biti moji naredni koraci” – rekao je bosanskohercegovački reprezentativac.

Nurkić je košarkašku uniformu Portland Trejlblejzera zadužio 2017. godine kada je došao upravo iz Kolorada gdje je branio boje Denver Nagetsa. 

Postavi odgovor