Printscreen

Studenti Univerziteta u Banjaluci će ovog proljeća moći da se takmiče na univerzitetskoj esport ligi igrajući igru “League of Legends“.

Ovu novinu na Univerzitetu u Banjaluci pokrenula je kompanija “Tiltproof” i Univerzitet u saradnji sa IT kompanijom “Klika.ba“. U ligi će učestvovati maksimalno deset fakulteta u timovima od po pet studenata.

Jedan od glavnih ciljeva kompanije ove godine bio je da približimo značaj esporta institucijama, te smo zahvaljujući saradnji sa Univerzitetom i ‘Klikom’ to napokon i uspjeli. Takođe, bitno je da afirmišemo esport i prikažemo ga u najboljem svjetlu široj javnosti, jer gejming je ogromna industrija sa godišnjim prihodima od preko 160 milijardi i vjerujem kako bi bilo pametno da pokrenemo ovu industriju i u našoj zemlji, kako bismo ostali u koraku sa trendovima i razvojem tehnologije” – rekao je direktor “Tiltproof” kompanije Sergej Sliško, a prenio zvanični sajt Univerziteta u Banjaluci.

Organizatori će obezbijediti prenos mečeva i tehničku podršku, kao i glavnu nagradu za pobjednika. Univerzitetska esport liga će se moći pratiti na “YouTube” i “Tiltproof Twitch” kanalima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime