Official Logo

San Dijego Lojalsi su napustili meč protiv Finiks Rajzinga zbog navodnih homofobnih komentara na račun Kolina Martina.

Lendon Donovan, jedan od najboljih fudbalera u istoriji Sjedinjenih Američkih Država, a sada trener Lojalsa, koji se takmiče u USL-u, drugom rangu američke lige, izjavio je da njegov tim neće trpiti ovakve ispade protivničkih ekipa. Kolin Martin se tokom 2018. godine otvoreno izjasnio kao homoseksualac, a jedan igrač Finiksa je u toku utakmice uputio neprimjeren komentar na račun njegovog seksualnog opredjeljenja.

Ovo se desilo pred kraj prvog poluvremena, pri rezultatu 3:1 u korist tima iz Kalifornije. Igrači San Dijega su istrčali na teren pred početak drugog perioda, ali su se odmah nakon prvog sudijskog zvižduka vratili u svlačionicu. Ovim činom su ostali bez šanse za plasman u plej-of.

Nešto slično se Lojalsima desilo i prošle sedmice, u utakmici protiv drugog tima Los Anđeles Galaksija, kada je jedan igrač “Galaktikosa” vrijeđao Ilajdžu Martina, veznog fudbalera San Dijega, na rasnoj osnovi. Tim iz Los Anđelesa je kasnije otpustio svog fudbalera koji je bio glavni akter ovog incidenta.

“Prošli smo nemile scene u protekloj sedmici i zakleli smo se da više nećemo dopustiti da nam se tako nešto ponovi. Izgubio sam živce jer znam kroz šta prolaze moji igrači. Svjestan sam koliko im je bilo teško izaći na teren poslije onoga što se dogodilo protiv Galaksija, a ovaj događaj je kap koja je prelila čašu. Ponosan sam na svoje igrače i čitav klub. Mi ćemo biti ti koji će donijeti promjene” izjavio je Donovan, koji je kao igrač nastupao i u Premijer ligi Engleske, kao član Evertona.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime