Foto: fiba.basketball

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, na svom “Facebook” profilu je objavila da je na njenu inicijativu, uz podršku gradskih odbornika, donesena odluka da se na adresu Košarkaškog Saveza BiH, kao nagradu za veliki uspjeh ženske košarkaške reprezentacije, uplati iznos od 50,000 KM.

Ona je objavila sljedeće:

“Ponosna sam na gradske odbornike. Na moju inicijativu, a uz jednoglasnu podršku odbornika, danas je donesena odluka da sredstva u iznosu od 50,000 KM idu na adresu Košarkaškog saveza BiH, kao nagradu za istorijski uspjeh ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vrhunski rezultat naših ‘Zmajica’ je potvrda da je Sarajevo grad sporta, da imamo nemjerljivo bogatstvo u našim sportistima, koji su među najboljim bosanskohercegovačkim ambasadorima i promoterima. Zato zaslužuju našu bezrezervnu podršku. Ona mora biti kontinuirana, kako bismo poboljšali uslove rada i sportsku infrastrukturu”.

Podsjećamo, izabranice Gorana Loje su na proteklom Evropskom prvenstvu zauzele peto mjesto, što je najveći timski uspjeh u istoriji bosanskohercegovačkog reprezentativnog sporta. “Zmajice” su tako obezbijedile i učešće u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime