Foto: FK Sloboda Tuzla

Fudbalski klub Sloboda objavio je da je u toku noći neko namjerno oštetio vizuelnu prezentaciju koja je postavljena na stadionu “Tušanj“. 

Iz kluba su naveli da je ovo još jedan u nizu napada na klub, te da će uskoro postaviti i video nadzor u cilju zaštite, a saopštenje Slobode prenosimo u cjelosti:

Nakon postavljanja vizuelne prezentacije, u protekloj noći došlo je do vandalizma i dijelovi prezentacije su svjesno oštećeni. Slučaj je prijavljen nadležnim organima, a u toku dana će se u saradnji sa JU “Gradski stadion” Tušanj uraditi i postavljanje video nadzora u cilju zaštite imovine.

Treba istaći da je ovo samo još jedna od mnogobrojnih opstrukcija i napada koji doživljavamo u prethodnom periodu, a sve u cilju sistemskog urušavanja institucije FK SLOBODA. Da stvar bude gora, ti napadi i opstrukcije najviše dolaze od ljudi koji su na neki način bili vezani za FK SLOBODA, a sada su izvan nje. Takođe, treba napomenuti da je poslana prijava/upit na adrese NFSBIH vezano za pomenutu vizuelnu prezentaciju u toku jučerašnjih prijepodnevnih sati, a sve u cilju diskreditovanja istorije FK SLOBODA.

Ovim putem objavljujemo da ćemo se još više truditi da na svakom koraku Grada Tuzle bude prisutna FK SLOBODA i na tom putu nećemo odustajati jer niko ne može da poništi 100 godina tradicije i ogroman broj ličnosti koji su svojim radom i zalaganjem stvarali nešto što se zove FK SLOBODA

Ekipa Slobode u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju dočekuje ekipu Rudara iz Prijedora.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime