Vasoski: "Bićemo spremni i Željezničar nas neće iznenaditi"

Aleksandar Vasoski najavio je derbi Sarajeva i Željezničara. 

Sutra od 20 časova na programu je treći ovosezonski sarajevski derbi, a njega je danas najavio trener Sarajeva Aleksandar Vasoski. 

“Apsolutno najveća utakmica u državi i posljednji derbi ove sezone tako da svakako imamo svoj motiv nakon poraza na Grbavici. Mislim da smo spremni kako fizički tako i psihički, ali i na svakom polju. Želimo odigrati dobru utakmicu. Naučili smo od posljednjeg poraza tako da će biti puno borbe, adrenalina, ali moramo da nađemo i neki fudbalski momenat, te da ga iskoristimo svaku grešku koju nam Željezničar pruži. Nekada ovu utakmicu rješavaju detalji, greške tako da ćemo se mi potruditi da maksimalno budemo skoncentrisani i da svoje greške koje smo napravili u posljednjem derbiju svedemo na minimum. Pošto je posljednji derbi ove sezone, probaćemo da odigramo atraktivnu utakmicu i da naši navijači budu zadovoljni, te da na kraju dođemo do pobjede” – rekao je Vasoski, te dodao da će Mersudin Ahmetović utakmicu započeti od prve minute: 

“Ima velike šanse jer najbolje poznaje šta je derbi. Poznaje način igranja derbija i treba nam neki lider koji dobro zna utakmice. Što se tiče Avramovskog, on neće igrati sutra. Nadamo se da će se oporaviti za finale Kupa, što je naš cilj jer će nam na toj utakmici biti potreban. Zdravstveni bilten je ok, ali Tarik Ramić neće igrati protiv Željezničara zbog kartona dok su ostali svi zdravi. Ove utakmice nikada neće riješiti forma igrača, jer je to derbi gdje će svaki duel da ‘pršti’. Mislim da ćemo u tom segmentu igre biti bolje u odnosu na prvu utakmicu. Tada smo primili gol iz prekida, dobili smo crveni karton i to nas je poremetilo. Međutim, sada moramo biti fokusirani 200 posto na naš zadatak, da ne ponovimo te greške jer to na derbijima zna biti presudno.” 

vasoski
Foto: FK Sarajevo/FAceobok

“Željezničar je u posljednje dvije utakmice defanzivnije igrao nego što znaju. Mi se pripremamo za svaki segment igre. Ako nas napadnu gore, ako se povuku, mi ćemo biti spremni i oni nas neće nikako iznenaditi” – dodao je Vasoski, pa zaključio:  

“Finale Kupa BiH je za svakog igrača je psihološko opterećenje, ali moramo taj pritisak da usmjerimo na pozitivan način. To je naš cilj. Mi se moramo fokusirati na teren tako da je utakmica protiv Željezničara dobra uvertira pred finale Kupa BiH gdje moramo biti psihološki stabilni. Mislim da Sarajevo trenutno ima bolje igrače, ali u posljednjih nekoliko derbija kada je Sarajevo bilo bolje, znalo je da izgubi čak. Mi imamo sada takav roster kakav imamo i ja vjerujem ovim igračima. Oni su nekoliko puta pokazali da znaju igrati odličan fudbal, a nekoliko puta su pokazali slabost, ali mi moramo da pronađemo neku sredinu”.

Postavi odgovor