Printscreen

Četiri kola prije kraja Premijer lige, šampion je poznat, ali sve ostale pozicije još uvijek su u igri.

Zrinjski je osmi put posao šampion Premijer lige BiH, a drugu sezonu u nizu. Ipak, iza njih, odvija se prava bitka za Evropu, te opstanak.

Borac i Velež su za sada na pozicijama koje vode u Evropu, a tu je i Sarajevo ako se uzme u obzir da će osvajač Kupa sigurno biti Zrinjski ili Velež. Ipak, od te bitke ne odustaju ni Željezničar ni Široki Brijeg.

S druge strane, borbu za opstanak vode svi preostali klubovi. U zoni ispadanja za sada su Leotar i Igman, ali ugroženi su i Sloboda, Posušje, Sloga Meridian i Tuzla siti.

Zanimljivo je vidjeti, kako u ova četiri kola izgleda “fer-plej” u Premijer ligi. Naročito, jer priča o suđenju ne jenjava iz kola u kolo.

Najmanje žutih kartona na 29 utakmica do sada, dobio je novi-stari šampion, Zrinjski (35). Na drugom mjestu je Borac sa 52, a prate ga Leotar sa 54 i Sloga Meridian sa 58. Najviše žutih kartona zaradilo je Posušje, 87 do sada. Na drugom mjestu je Željezničar sa tri manje, a 80 žutih kartona je pokazano fudbalerima Sarajeva.

Kada su u pitanju crveni kartoni, Leotar i Tuzla siti su dva puta “pocrvenili”, dok su bez crvenih kartona Velež, Sloboda, Široki Brijeg i Sarajevo.

Ipak, ubjedjlivo najviše isključenja ima Igman (9). Pet ima Zrinjski, a po četiri Leotar i Tuzla siti. Na dnu te tabele su Borac i Velež, koji su samo jednom ove sezone završili utakmicu sa 10 igrača na terenu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime