Foto: Rebels Banja Luka/MeridianSport

Utakmicom između Sarajevo Spartansa i Banja Luka Rebelsa, počela je druga sezona lige američkog fudbala u BiH. U izuzetno napetom duelu, pobjedu su u velikoj borbi odnijeli Rebelsi rezultatom 18:14 i sada zauzimaju prvo mjesto u BHFL, u kojoj se osim njih i Spartansa takmiče i Saltminersi iz Tuzle.

Meč koji se igrao na pomoćnom terenu stadiona “Asim Ferhatović Hase”, počeo je žestokim napadom domaće ekipe koji je završen tačdaunom nakon sjajnog trčanja Nermina Pašalića, poslije čega su Spartansi uspješno odradili i konverziju za 2 poena i poveli sa 8:0.

Napad Rebelsa je imao spreman odgovor i u svom prvom drajvu je došao do tačdauna. Dobar pas je poslao kvoterbek Vladan Gačić, a trkač Goran Zec odlično uhvatio loptu i istrčao do end zone protivnika. Banjalučani nisu dobro odradili konverziju, tako da su Sarajlije zadržale dva poena prednosti (8:6).

Nakon dva uspješna drajva obje ekipe, odbrane su pokazale zube, pa je nekoliko uzastopnih napada završeno neuspješno. Ipak, ofanziva banjalučkog tima je imala još jednu odličnu akciju za kraj prvog poluvremena nakon koje je Stefan Borković imao trčanje za tačdaun, pa su Rebelsi na odmor otišli sa četiri prednosti (12:8).

Rebelsa, Velika pobjeda banjalučkih Rebelsa na otvaranju sezone u Sarajevu
Foto: Rebels Banja Luka/MeridianSport

U drugom dijelu igre nastavila se žestoka borba i viđeno je nekoliko zaista sjajnih udaraca i obaranja na obje strane.

Prvi do poena u drugom poluvremena su došli Spartansi, koji su do svog drugog tačdauna došli trčanjem kvoterbeka Jasmina Salihović. Konverzija za dva poena nije bila uspješna, pa je nakon te akcije rezultat bio 14:12 za tim iz Sarajeva.

Presudan trenutak susreta desio se na manje od jedne minute do kraja utakmice kada je Goran Zec veoma dobro istrčao do end zone sarajevskog kluba i postigao tačdaun za konačnih 18:14.

Imali su Spartansi šansu da trijumfuju, ali Marko Dujaković je na sjajan način zaustavio protivničkog kvoterbeka na tri jarde od end zone Rebelsa u posljednjoj sekundi meča.

Rebelsa, Velika pobjeda banjalučkih Rebelsa na otvaranju sezone u Sarajevu
Foto: Rebels Banja Luka/MeridianSport

U izjavi nakon utakmice, glavni trener Rebelsa Bojan Popović rekao je:

“Ekipa je odlično odigrala cijelu utakmicu i respektabilno se nosila sa iskusnom ekipom Spartansa. Naša odbrana je pokazala disciplinu i primjenila stvari koje smo pripremali za utakmicu. Idemo dalje sa analizom i pripremama za domaću utakmicu sa Tuzla Saltminersima”.

Ofanzivni koordinator Vedran Đukarić takođe je bio zadovoljan nastupom Rebelsa u Sarajevu.

“Nakon napornih priprema otišli smo u Sarajevo da se nadigravamo sa protivnikom i mislim da smo prikazali odličnu igru i uigranost u fazi napada, te ostvarili značajan napredak u odnosu na prošlu godinu. Sve čestitke igračima obje ekipe koji su ostavili srce na terenu”poručio je Đukarić.

Rebelsi su na ovaj način napravili odličnu uvertiru za nastavak sezone, a sljedeći meč BHFL se igra 11.10. u Banjoj Luci, kada Rebelsi dočekuju ekipu Tuzla Saltminersa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime