MeridianSport/Miroslav Tanasković

Krste Velkoski najavio je duel 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Veleža. 

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski govorio je pred posljednje kolo jesenjeg dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u kojem će Sarajevo na “Koševu” dočekati Velež. 

“Nažalost, navikli smo se da u ovom periodu godine igramo po kiši, snijegu i blatu, odnosno lošim terenima. Nadam se da ćemo polusezonu završiti dobrim rezultatom. U posljednje vrijeme smo se malo zahuktali, što se kaže. Uhvatili smo neki ritam, ali, nažalost, nesrećno smo izgubili u prošlom kolu u Širokom Brijegu. Šta je, tu je – moramo se okrenuti Veležu i probati se čupati iz ovoga. Onda slijedi zimska pauza, tokom koje će biti i vremena i prostora da se poprave neke stvari, naravno, uz dobre pripreme. Vjerujem da ćemo na proljeće biti puno, puno bolji” – rekao je Velkoski za “Avaz”, pa se osvrnuo i na stanje terena: 

“Sto puta smo rekli da nema napretka dok se to ne popravi. Navijači traže iskorak u Evropi, naravno – shvatam ih, ali zbog toga što ste spomenuli, godinama tapkamo u mjestu. Ipak, u posljednjih sedam godina u Bosni i Hercegovini je napravljen samo jedan pravi teren – na Grbavici. Možemo mi pričati svašta, ali dok se to ne popravi, ne može se očekivati nikakav iskorak”.

Prethodne sedmice Velkoski je u problemu loših terena u bosanskohercegovačkom fudbalu pričao i u podkastu “Indirekt” MeridianSportBH portala, a tada je govorio i o cijelom svom životnom i fudbalskom putu, što možete pogledati OVDJE

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime