Foto: nfsbih.ba

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković sastao se sa prvim čovjekom UEFA-e Aleksandrom Čeferinom gdje su pričali prije svega o razvoju fudbala i infrastrukture u Bosni i Hercegovini, prenio je zvanični sajt Saveza.

Nakon današnjeg sastanka Izvršnog odbora UEFA-e, predsjednik Aleksandar Čeferin sastao se sa delegacijom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

“Zahvaljujem predsjedniku UEFA-e koji je nakon izuzetno turbulentnog dana našao vremena da razgovara sa nama. Ovaj sastanak smatram veoma značajnim za dalji razvoj fudbala u Bosni i Hercegovini, a posebno infrastrukture. To je bila i glavna tema o kojoj smo razgovarali, odnosno predstavio sam prioritetne projekte iz plana razvoja Save. UEFA je prepoznala i podržala naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom te kao i do sada pokazala izuzetno razumijevanje za brojne izazove i probleme sa kojima se suočavamo kao krovna fudbalska organizacija u Bosni i Hercegovini. Nakon ovog razgovora siguran sam da će se Savez u svim segmentima još brže razvijati”istakao je Zeljković nakon uspješnog sastanka.

Zeljković je na kraju dodao da će se još jednom sastati sa Čeferinom prije početka Evropskog prvenstva.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime