foto: printscreen

Novoizabrani predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine obratio se medijima nakon svoje promocije na novu poziciju. 

“Zahvalio bih se svima na jedinstvenoj i jednoglasnoj podršci, to će mi sigurno značiti u predstojećem radu. Takođe čestitam svim novim članovima na ulasku u Izvršni odbor i čestitam na imenovanju ljudima koji su izabrani za potpredsjednike Saveza. Prioritet u narednom periodu, kao što sam to i ranije govorio, biće rad na infrastrukturi. Moramo da pronađemo način kako da podignemo nivo u tom aspektu našeg fudbala” – započeo je Vico Zeljković, pa je dodao: 

“Imamo projekat po kojem planiramo realizovati implementaciju hibridne trave na 12 terena Premijer lige, kako bi podigli kvalitet samog fudbala. Pokušaćemo pronaći način i za uvođenje VAR tehnologije, te smatram da ćemo tim potezom podići integritet takmičenja i smatram da smo sposobni za izvršavanje takvog projekta. Prioritet je i nastavak saradnje sa FIFA-om i UEFA-om, ali ćemo se bazirati i na druge projekte, kao što je ‘Grassroots’ uz koji ćemo pokušati razviti infrastrukturu u svim lokalnim zajednicama”. 

Zeljković se osvrnuo i na futsal reprezentaciju, kao i na imidž NFSBiH: 

“Moraćemo obratiti pažnju i na razvoj ženskog fudbala, kao i futsala, u kojem se naša reprezentacija plasirala na Evropsko prvenstvo, gdje će imati sve potrebne uslove za kvalitetne pripreme kako bi pokušali ostvariti što bolji rezultat u Holandiji. Već ću nakon prvih utakmica koje očekuju naš nacionalni tim imati sastanke u dva najveća krovna fudbalska tijela, nakon čega ćemo početi raditi na projektima koje sam sada najavio. Zalagaćemo se i za vraćanje imidža Saveza na nivo na kojem je bio nekad u prošlosti, siguran sam da imamo snage i moći da to uradimo. Podićemo nivo transparentnosti i saradnje s medijima”. 

Zeljković je u dosadašnjim fudbalskim angažmanima vršio predsjedničke funkcije banjalučkog Borca, Područnog fudbalskog saveza Banja Luke, kao i Fudbalskog saveza Republike Srpske. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime