Foto: Printscreen

Trener Posušja Stipe Balajić na pres konferenciji najavio je utakmicu 16. kola Premijer lige protiv Tuzla sitija.

Što se tiče sutrašanje utakmice, radi se o jednoj od najboljih ekipa lige. Imaju kvalietu, širinu, 22 podjednaka igrača. Spadaju u sam vrh ovog fudbala. Imali smo dosta problema sa povredama, za sada su svi na raspolaganju. Vidjećemo još danas ko će istrčati, vjerovatno ćemo morati i mijenjati sistem igre” – rekao je Stipe Balajić i dodao:

“Za sutra ipak nema Glavine koji ima povredu lože, Miletić je izgubljen na duže vrijeme. Očekujem protivnika koji igra utakmicu na rezultat, pokušava sa posjedom. Ako nisu u posjedu, imaju dobru tranziciju. Moraćemo duplirati neke igrače. Sigurno nas čeka teška utakmica, iako je svaka takva. Moramo biti kakvi smo bili u većini dosadašnjim i još malo više koncentracije. Ukoliko budemo takvi, kompaktni kao tim mislim da možemo do pozitivnog rezultata”.

Utakmicu je najavio i bivši igrač Tuzla sitija Luka Lučić:

Mislim da nam dolazi ekipa koja je pokazala najviše u ovom dijelu. Neće biti ista utakmica kao u Tuzli gdje smo osjetili na koži o kakvoj ekipi se radi. Nadam se da ćemo trenerove zamisli prenijeti na teren”.

Utakmica se igra u nedjelju od 13 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime