foto: MeridianSportBH

Trener Širokog Brijega Jure Ivanković pred utakmicu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Rudar Prijedora rekao je da moraju biti maksimalno fokusirani.

Pauza je jako dobro došla da se resetujemo nakon utakmice u Mostaru i napravimo plan za dalje. Napravili smo dobar uvod kroz ove dvije sedmice, posebno se to odnosi na turnir u Vukovaru. Neki igrači su se vratili u takmičarsku formu, Ikić i Musa prije svih. Odlučili smo neke stvari promijeniti, na bolje. Igrači su to prihvatili, usvojili i već se vidi razlika u pristupu u odnosu na prethodni period” rekao je Jure Ivanković.

Rudar u nedjelju gostuje na “Pecari”  ekipi Širokog Brijega.

Uz pobjedu možemo započeti dobru seriju za nas. Iskreno, ne znam kakav bih Rudar očekivao. Nismo se mi puno njima zamarali. Napravili smo analizu kao i pred svaku utakmicu. Naglasak smo stavili na nekoliko ofanzivnih igrača. Santos i Amoh, Mandić i Jakupović, to su igrači koji svakom mogu napraviti probleme. Kao ekipa nemaju prepoznatljiv stil, igraju dosta nepredvidljivo. Ako budemo dobri, agresivni i čvrsti mislim da neće biti problema” – istakao je Ivanković.

Očekujem od svih igrača da se stave u službu ekipe i odrade ovu utakmicu na najbolji način” – dodao je Ivanković.

Trener Širokog Brijega do kraja konferencije još je rekao da će Boža Vukoja i do kraja sezone igrati različite pozicije.

Najavu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine možete pogledati u našem podkastu posvećenom Premijer ligi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime